23 / 04 / 2024

Tanap'ta inşaat için geri sayım başladı!

Tanap'ta inşaat için geri sayım başladı!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) inşaat için geri sayım başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, pazartesi günü itibariyle Bakanlar Kurulu'nda TANAP'la ilgili kamulaştırılma kararlarının imzaya açıldığını bildirdi...



HAZAR doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) inşaat için geri sayım başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, pazartesi günü itibariyle Bakanlar Kurulu'nda TANAP'la ilgili kamulaştırılma kararlarının imzaya açıldığını bildirdi. Yıldız, TANAP'ın Türkiye üzerinden geçmesine izin veren yapının aynı zamanda İran doğal gazının geçişine de izin verdiğine dikkat çekti. Bu projelerin birbirinin rakibi gibi görünse de yakın ve orta vadede birbirini tamamlayacağını ifade etti. 


Bakan Yıldız, Erbil ve Bağdat arasındaki görüşme trafiğinin anımsatılması üzerine, "Çok dalgalı bir görüşme trafiği var. Bir komite oluşturuldu Bağdat ile Erbil arasında. Komitenin haftalık demeçlerinin değiştiğini görüyoruz. Biz de izliyoruz ama top onlarda. Bağdat ve Erbil'in bir uzlaşı noktası yakalanması gerektiğine inanıyoruz" dedi. Yıldız, "Umudunuz var mı" sorusuna, "Umudum var" yanıtını verdi. Taner Yıldız, Ceyhan'da şu anda biriken petrolün 650-700 bin varile ulaştığını, henüz bir satış gerçekleşmediğini bildirdi. 


Vatan Gazetesi 


Geri Dön