25 / 04 / 2024

Taner Yıldız: 18 işçiyli ilgili umudumuz azalıyor!

Taner Yıldız: 18 işçiyli ilgili umudumuz azalıyor!

Karaman ’ daki madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren Enerji Bakanı Taner Yıldız, " 18 işçi kardeşimizle ilgili umudumuz azalıyor" dedi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı. Maden ocağındaki çalışmalarla ilgili son durumu paylaşan Bakan Yıldız, "Su tahliye edildikçe çamur ve bozulan tahkimat geliyor" dedi ve şöyle devam etti: "Su 16 metre kadar boşaltıldı. Boşaltılan yerin bir kısmında tahkimatın bozulmuş olması nedeniyle 1-2 metrelik çöküntüler oluşmuş. Hem suyu, hem çamuru tahliye etmek; bir yandan da madencilikle ilgili tahkimat yapmayı zorunlu kılıyor" dedi.


"Zaman ilerliyor ve 18 kardeşimizle ilgili umudumuzun azaldığını söylemem gerekir” diyen Bakan Yıldız, şunları söyledi: “Çöküntünün dışarıya çıkartılması için ahtapotun montajı yan tarafa alındı ve raylı sistem de kullanılıyor. İşimiz kolay değil ve 24 saat aralıksız çalışılıyor. Her metrede karşımıza yeni şeyler çıkıyor. 5-6 bar civarında gelen çamurlu suyun içeride oluşturduğu tahribatı henüz görmüş değiliz. Her metrede yeni bir tablo çıkıyor karşımızı. Suyu aktarmak önceliğimizdi ama suyu aktardıktan sonra çamuru ve tahkimatı gördük. Şu ana çalışma sadece su aktarma boyutunda değil, böyle anlaşılmasın."


Bakan Lütfi Elvan da, "Dün ana hedef suyun çekilmesi demiştik ama bugünkü gelişmeler neticesinde hedef, çamur kitlenin yer altından temizlenmesi, temizlenen kesimin tahkimatının yapılması ve suyun tahliyesi edilmesidir" şeklinde konuştu.


 


TOKİ Haber


Geri Dön