29 / 03 / 2024

Taner Yıldız: Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinde çalışanları açıkta bırakmayız!

Taner Yıldız: Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinde çalışanları açıkta bırakmayız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinde çalışanların endişelenmemeleri gerektiğini belirterek, "Biz onları açıkta bırakmayız. Biz asla o kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz" dedi...




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinde çalışanların endişelenmemeleri gerektiğini belirterek, "Biz onları açıkta bırakmayız. Biz asla o kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz" dedi.


Kanal 24'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldız, özelleştirme ihalesi yapılan Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinde çalışanların kaygılanmamalarını istedi. Bu santrallerde çalışanları açıkta bırakmayacaklarını ifade eden Yıldız, "İşçi kardeşlerimiz 30-35 yıllık santrallerin rehabilite edilmesi gerektiğini kaçırıyorlar. Ama biz asla o kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.


Bir soru üzerine, Suriye konusunda İran ve Rusya ile siyaseten aynı şeyleri düşünmeyebileceklerini vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:


"Enerji ve ekonomik ilişkilerimizden bunları izole etmek durumundayız. Rusya da İran da Türkiye de enerjiyle alakalı konularda bu tür inceliklere nezaket gösteriyorlar. Rusya, nükleer santralle buraya 20 - 22 milyar dolar para yatıracak. Şu anda 2 milyar doları nakit olarak buraya aktardı. Yani siyasi istikrara duyulan güven önümüzdeki aylarda da artacak. Bizzat ilgilendiğim projeler var. Bu bölgedeki yeni projelerden önümüzdeki aylarda yeni kalemler duyacaksınız. Bütün bunların hepsini değerlendirmiş olacağız."


- "Gazprom ile fiyat mekanizmasını görüşeceğiz"


Yıldız, pazartesi günü Gazprom Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev ile fiyat mekanizmasını, kendi teklif ediyor olmaları halinde Güney Akım ve Ukrayna krizini görüşeceklerini dile getirdi.


Görüşmede fiyatlar üzerinde konuşulmayacağını anlatan Yıldız, "Ama biz bunu gündeme getirdiğimizi kendilerine bahsediyoruz. Eğer onların da Güney Akım'dan talepleri olursa, nasıl onların doğal gaz indirimine sıcak bakması gerektiği gibi biz de buna sıcak bakarız. Güney Akım'la alakalı Samsun, Sinop taraflarına Türkiye'nin kara parçasına girip oradan gitmeyi tercih ederlerse ki böyle bir öneriden bahsedildi, biz bunu değerlendiririz dedik kendilerine. Ama böyle bir öneri gelmezse gelin buradan geçin de demeyiz" değerlendirmesinde bulundu.


 


AA


Geri Dön