29 / 03 / 2024

Taner Yıldız'dan doğalgaz ve elektrik zammı açıklaması!

Taner Yıldız'dan doğalgaz ve elektrik zammı açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarının bu ay zamlı geldiği iddialarıyla ilgili ''Elektrik fiyatlarına gizli veya açık zam yapmadık. Yapsak söyleriz zaten'' dedi.




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarının bu ay zamlı geldiği iddialarıyla ilgili ''Elektrik fiyatlarına gizli veya açık zam yapmadık. Yapsak söyleriz zaten'' dedi. Yıldız, doğalgaz ve elektrikte şu an için herhangi bir zammın söz konusu olmadığını ifade etti. NTV yayınına katılan Yıldız, Gazprom yetkilileri ile bir araya geldiği toplantıda Rusya'dan alınan doğalgazda indirim olup olmayacağı konusunda şunları söyledi:

'GAZPROMLA TEKRAR BİR ARAYA GELECEĞİZ'

"Gazprom başkanı yaklaşık 30 kişilik bir heyetle birlikte geldi. Bundan önce iki seans yapmıştık ama istediğimiz noktaya gelememiştik. Bugün sabah yaptığımız kahvaltılı toplantıda ileriye dönük her iki ülkenin de ümitlenmesi gereken çok iyi cümleler kullanıldı. İnşallah önümüzdeki hafta tekrar bir araya geleceğiz. Güney akım projelerinden tutunda doğalgaz fiyatlarına varıncaya kadar. 

Tabi ham petrol fiyatlarına bağlı olarak doğalgaz fiyatlarının da düşüyor olması kendilerine bu müzakere de zorlayan unsurlardan birisi olduğundan bahsettiler. 

Hem formülden dolayı düşüyor hem de siz artı bir indirim istiyorsunuz bunların hepsi ağır geliyor dendi. Biz neleri istediğimizi ve hangi gerekçe ile istediğimizi vatandaşlarımız, sanayicimizin ve yaklaşık 10 milyon adet abone için bunu konuştuğumuzu belirttik. 

Daha sonra teknik düzeyde arkadaşlar devam ettiler. Türk akımının da artık güney akımı yerine kullanılan Türk akımının da üzerinde daha reel ortama geçen hukuki bağlayıcılığı olmayan metinden artık bundan sonra daha farklı metinlere geçilmesiyle ilgili bir prensip kararı aldık."




HaberTürk


Geri Dön