19 / 04 / 2024

Tansel Korkmaz kimdir?

Tansel Korkmaz kimdir?

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Mimar Doç. Dr. Tansel Korkmaz kimdir? Tansel Korkmaz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Mimar Tansel Korkmaz'ın biyografisi...



Tansel Korkmaz kimdir?

Tansel Korkmaz,  1963 yılında Ankara’da doğdu. Tansel Korkmaz, orta öğrenimini 1981’de  Ankara  Tevfik Fikret Lisesi’nde tamamladı. Aynı yıl ODTÜ Mimarlık Bölümü’ne giren Korkmaz, 1986 yılında lisans eğitimini, 1989 yılında “Urban Architecture as an Architecture of Urban Public Realm” başlıklı teziyle yüksek lisansını ve 1998 yılında da “On the (Re)construction of the Modern(s) Within the Historiography of Architecture” başlıklı teziyle doktorasını tamamladı.


1987 ve 1993 yılları arasında ODTÜ Mimarlık Tarihi Bölümü’nde araştırma görevlisi, 1993 ve 2001 yılları arasında da öğretim görevlisi olarak çalışan ve burada “Çağdaş Mimarlık Üzerine Seminer” ile “Mimarlık ve Sanat Tarihi 3” isimli dersleri veren Korkmaz, halen görevde bulunduğu İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne 2001 yılında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak başladı ve 2006 yılında Doçentlik ünvanını aldı.


1987 yılında “21.yy İçin Yerleşme” (Housing for the 21st century) adlı ulusal öğrenci yarışmasında 3.lük ödülünü alan Korkmaz’ın 1996 yılından bu yana mimari stiller, kentleşme, yakın zaman mimarlığı eksenli yazılarıyla, mimarlar ve projeleri üzerine söyleşilerinden oluşan bir çok yayını bulunmaktadır. Çeşitli üniversitelerde konferans ve seminerlere, yurtiçi ve yurtdışında workshoplara katılan Korkmaz, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 2001 yılından bu yana “Tasarım Kültürü” ve “Tasarımda Klasik ve Modern” isimli dersleri vermektedir.




Geri Dön