28 / 03 / 2024

Tanyer İnşaat'ın hedefi: Yaşanabilir kent yaratmak!

 Tanyer İnşaat'ın hedefi: Yaşanabilir kent yaratmak!

Sektörde başarılı 20 yılı geride bırakan Tanyer İnşaat'ın sektöre 'marka yaşam alanları' kazandırdığını ve öncelikli olarak insan odaklı tasarımlar sunduklarını belirten Münir Tanyer, "İnsanlara yaşam biçimi sunuyoruz dedi.''



Sektörde başarılı 20 yılı geride bırakan Tanyer İnşaat'ın sektöre 'marka yaşam alanları' kazandırdığını ve öncelikli olarak insan odaklı tasarımlar sunduklarını belirten Münir Tanyer, "İnsanlara sadece bir ev değil bir yuva, bir yaşam biçimi de sunuyoruz. Otopark problemi olmayan, her türlü yalıtımı yapılmış, depreme dayanıklı, güvenli ve yeşil alanlara sahip evlerde oturmak herkesin hakkı. Bu nedenle projelerimizi oluştururken her şeyi en ince detayına kadar planlıyoruz" diye konuştu. Tanyer, İzmir'de gerek yeni arsa üretilememesi, gerekse mevcut bina stoğunun yaşlı olmasından ötürü kentsel dönüşüm konusunun diğer illere göre daha önemli olduğuna da dikkat çekti. 


İzmirli müteahhitlerin, kentsel dönüşümde büyük rol oynaması gerektiği söyleyen Tanyer. kentsel dönüşümün yalnızca devlet eliyle yapılacak bir uygulama olmadığını söyledi. İzmir'de var olan arsa sıkıntısını aşmak için Çiğli ve Ulukent bölgelerinde keşifler yaptıklarını da dile getiren Münir Tanyer, İzmir'in bir diğer prestijli bölgesi olan Bayraklı'da da yeni inşaat projeleri yapmak istediklerini dile getirdi. Narlıdere'dc yapımı devam eden ve Babil'iıı Asma Bahçelerinden esinlenerek kente kazandırdıkları Asma Bahçeler Projesi'ni de 2015 yılında sahiplerine teslim edeceklerini söyleyen Tanyer şu bilgileri verdi: "Bir yamaç üzerine inşa edilen ve bahçeli evlerden oluşan projemiz. bir evin çatısının diğerinin bahçesi olması mantığıyla yaratılmış kotlardan oluşuyor. Dağ ve deniz manzarasına sahip Asma Bahçelerde Binlerce yıllık köklü geçmişe sahip olan İzmir'in 'Atalarımızdan miras değil, torunlarımıza emanet' atasözünü hatırlatan Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İzmir'in daha yaşanabilir bir kent olması için tüm kurum ve kuruluşların aynı amaç uğruna çalışması gerektiğini söyledi 18 bin metrekare alan üzerinde 32 villa ve 66 apartman dairesi olmak üzere 1 + 1,2+1.3+1 tiplerinde toplam 98 konuttan oluşuyor. Her daire ortalama 150 metrekarelik özel bir bahçeye sahip. Bu projede alanında isim yapmış peyzaj mimarlarıyla çalışıyoruz."


Konuıt en karlı yatırım

Konutun hala uzun vadede en karlı yatırım olduğunu önemle hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, sektörde son dönemde sıkça dile getirilen ve KDV. diğer vergi ve harçlardaki indirimin, ekonominin lokomotifi durumundaki inşaat sektörüne can suyu olacağını sözlerine ekledi. 




Gözlem 


Geri Dön