26 / 04 / 2024

Tapu bağış harcı 2015!

Tapu bağış harcı 2015!

Gayrimenkullerin devir işlemleri bir satış bedeli karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2015 ne kadar? Tapu bağışı nasıl yapılır?



Tapu bağış harcı 2015!

Gayrimenkullerin devir işlemleri bir satış bedeli karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bedelsiz tapu devir işlemlerinin yapılabilmesi için bazı koşullar aranıyor.


Tapu bağışını 18 yaşını bitirmemiş kimse bağış yapamıyor. Bunun yanı sıra zihinsel özürlü kimseler, reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamıyor.


Ancak küçük ve kısıtlılar temyiz kudretine sahip olmak kaydıyla reşit olmasa da kendisine yapılacak bağışı kabul edebiliyor. 


Tapu bağışı için gerekli belgeler:

-Bağışlanacak taşınmaza ait tapu senedi yoksa ada parsel numarasını gösterir belge veya malikin sözlü beyanı 

-Bağışlayanın ve bağışlanın veya temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanı

-Taraflardan biri veya ikisinin temsili söz konusu ise temsile ilişkin belge

-Bağışlayanın bir bağışlananın iki adet fotoğrafı


Tapu bağış harcı 2015:

Taşınmazların ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor.


Hisseli tapu bağışı nasıl yapılır?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön