25 / 04 / 2024

Tapu fiyatları 2014!

Tapu fiyatları 2014!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleşen gayrimenkul alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için alıcı ve satıcı tarafından ödenmesi gereken bazı masraflar oluyor. İşte tapu fiyatları 2014 ve döner sermaye ücretleri...



Tapu fiyatları 2014!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleşen gayrimenkul alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için alıcı ve satıcı tarafından ödenmesi gereken bazı masraflar oluyor: Tapu harcı ve tapu döner sermaye ücretleri.


Tapu ücretleri..

Tapu harcı 2014; 2014 yılında yapılan alım satım işlemlerinde gayrimenkul tapusu için binde 20 oranında harç ödenmesi gerekiyor. Bu oran, gerçekleşen satış bedeli üzerinden hesaplanıyor.


Bu bedeli hem alıcı hem de satıcı ayrı ayrı ödüyor. Örneğin, 100 bin TL'lik bir gayrimenkul için ödenmesi gereken harç bedeli 2 bin TL oluyor. Bu bedeli alıcı ve satıcı ayrı ayrı ödüyor.


Tapu döner sermaye ücreti; Tapu Müdürlüklerince alınacak döner sermaye ücretleri Maliye Bakanlığınca 19.11.2013 tarihli ve 28826 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 430 Sayılı Tebliğde belirlenen Yeniden Değerleme Oranında arttırılmıştır. Bu masraflar kurumdan kuruma farklılık göstermek ile birlikte; Ortalama ödenecek tutar 100 TL ile 200 TL arasında değişiyor.


Tapuda satış değerinin eksik gösterilmesi ve dolayısıyla emlak alım satım tapu harcının da eksik ödenmesi durumlarında; tespitinin yapılması durumunun tespiti halinde 3 kat daha fazla oranda harç talep ediliyor.


Ödenecek tutar ve ödemelerin yapılması gereken bankalar, müdürlük tarafından mesaj yolu ile bildiriliyor.


Tapu işlemleri harçları ne kadar?



Geri Dön