28 / 03 / 2024

Tapu harcı düzeltme dilekçesi!

Tapu harcı düzeltme dilekçesi!

Tapu vergi cezasını ödemek istemeyenler ise, Maliye fark etmeden bir dilekçe ile Maliyeye müracaat edebiliyor. İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi örneği..



Tapu işlemlerinde gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi, ayrıca beyanı gereken bir kazancın doğması halinde gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor.


Ancak böyle bir vergi ödemek istemeyen, tapu harcını da daha düşük bi bedelde ödemek isteyen kimseler, tapunun gerçek bedelini beyan etmiyor. Böylece her iki taraf da daha düşük bedellerde harç ödemiş oluyor.


Ancak bu durumun Maliye tarafından tespit edilmesi durumunda taraflara vergi cezası doğuyor. Bu vergi cezasını ödemek istemeyenler ise, Maliye fark etmeden bir dilekçe ile Maliyeye müracaat edebiliyor.


Peki, tapu harcı düzeltme dilekçesi nasıl yazılır, diyorsanız dilekçe örneği şu şekilde sıralanıyor:


Dilekçe örneği:


............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE



Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.


ADRES:


.../..../....                                                                                                  

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza



EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi



Tapu satış bedeli KDV dahil midir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön