26 / 04 / 2024

Tapu harcı indirimi ne zamana kadar sürecek?

Tapu harcı indirimi ne zamana kadar sürecek?

Alıcı ve satıcıdan binde 20 oranında tahsil edilen tapu harcında Bakanlar Kurulu kararı ile belli bir süre için indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zamana kadar sürecek?



Tapuda yapılan işlemlerde tarafların yapılan işlem için belirlenen masrafları ödemeleri gerekiyor. Bu masrafların başında tapu harcı geliyor.


Tapu harcı, tapu devri yapılan gayrimenkul için alıcı ve satıcı tarafından ödeniyor. Bu harç, satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor.


Ancak, 15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, tapu harcında indirim yapıldı. Yapılan indirim konut ve işyeri devirleri için geçerli oldu.


Buna göre, söz konusu harç alıcı ve satıcıdan binde 15 oranında tahsil ediliyor. Ancak arazi ve arsalarda tapu harcı yine binde 20 oranında tahsil ediliyor.


Tapu harcı indirimi ne zamana kadar sürecek?

Tapu harcı indirimi, 30 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olacak. Bu tarihe kadar gerçekleşecek konut ve işyeri tapu devir işlemleri için binde 15 oranında harç tahsil edilecek. Bu tarihten sonra eski oranlar geçerli olacak.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön