16 / 04 / 2024

Tapu harcı ne zaman alınır?

Tapu harcı ne zaman alınır?

Tapu dairesinde gerçekleşecek gayrimenkul alım- satım işlerinde verilen hizmet karşılığında alıcı ve satıcıdan tapu harcı ödemesinin yapılması isteniyor. Peki bu tapu harcı ne zaman alınır?



Tapu harcı ne zaman alınır?

Tapu dairesinde gerçekleşecek gayrimenkul alım-satım işlerinde verilen hizmet karşılığında alıcı ve satıcıdan tapu harcı ödemesinin yapılması isteniyor. Peki bu tapu harcı ne zaman ödenir?


Tapu harcı, devir için gerekli evraklarının incelenip bir sorun ve eksik tespit edilmediği takdirde talep ediliyor. Evraklarınızda bir eksiklik olması durumunda hepsinin tamamlanması isteniyor. Eksiklikler tamamlandıktan sonra tapu harcı talep ediliyor.


Eksik evrağın olmaması veya eksikliklerin tamamlanması halinde tapu müdürlüğünden satıcı kişiye mesaj geliyor. Bu mesajda tapu harcı bilgileri, tapu harcının nereye ödeneceği ve sonrasında tapu müdürlüğündeki randevu günü ve saati bilgileri veriliyor.


Tapu harcı ödeme süresi tam bu noktada karşımıza çıkıyor. Tapu müdürlüğünde verilen randevu günü ve saatinden önce ödemek gerekiyor. Tapu harcı yatırılmadan randevuya gidildiği takdirde hiç bir işlem yapılamıyor.


Bu nedenle  tapu işlemlerinin tamamlanabilmesi için tapu harcının mesajda belirtilen randevu saatinden önce yani tapu harcı ödeme süresi içerisinde ödenmesi gerekiyor. 


Yatırılan harç makbuzlarının aslı ile birlikte tekrar tapu dairesine gelinerek ilgili memura teslim ediliyor. Akabinde ilgili memur tapu devir işlemlerini hazırlar.



Tapu dairesi çalışma saatleri nelerdir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön