25 / 04 / 2024

Tapu harcı ödeme süresi!

Tapu harcı ödeme süresi!

Tapudaki işlemlerin tamamlanabilmesi için, tapu harcının ödenip dekont ile tapu müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor. Peki tapu harcı ödeme süresi ne kadardır, detayları haberimizde...



Tapu harcı ödeme süresi!

Tapu müdürlüğündeki gayrimenkul alım-satım işlerinde verilen hizmet karşılığı tapu harcı isteniyor. Harç, evraklarınız incelenip bir sorun ve eksik tespit edilmediği zaman talep ediliyor. Evraklarınızda bir eksiklik olması durumunda hepsinin tamamlanması bekleniyor.


Eğer, eksik evrak yoksa tapu müdürlüğünden satıcı kişiye mesaj geliyor. Bu mesajda tapu harcı bilgileri, tapu harcının nereye ödeneceği ve sonrasında tapu müdürlüğündeki randevu günü ve saati bilgileri veriliyor.


Tapu harcı ödeme süresi tam bu noktada karşımıza çıkıyor. Tapu müdürlüğünde verilen randevu günü ve saatinden önce ödemek gerekiyor. Tapu harcı yatırılmadan randevuya gidildiği takdirde hiç bir işlem yapılamıyor.


Bu nedenle  tapu işlemlerinin tamamlanabilmesi için tapu harcının mesajda belirtilen randevu saatinden önce yani tapu harcı ödeme süresi içerisinde ödenmesi gerekiyor. Tapu harç dekontu ile birlikte tapu müdürlüğüne gidildiğinde işlemler yapılıyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön