25 / 04 / 2024

Tapu harcı pişmanlık beyannamesi 2017!

Tapu harcı pişmanlık beyannamesi 2017!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri sürecinde gerçek değeri beyan etmeyip pişman olan kimseler Maliye farketmeden beyanname ile yanlışlığı düzeltebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık beyannamesi 2017..



Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri için tapuda belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 30 Eylül 2017 tarihine kadar konut ve işyerleri için binde 15 oranında tahsil edilen harç, arsa ve arziler için binde 20 oranında alınıyor.


Tapu harcı, gerçek satış bedeli üzerinden ödeniyor. Ancak kimi zaman vatandaşlar gayrimenkulün gerçek satış bedelini değil de, daha düşük bir bedel beyan ederek  daha düşük harç ödeyebiliyor. Bu durumun Maliye tarafından fark edilmesi halinde kişilere yüzde 25 ceza kesiliyor.


Bu cezayı ödemek istemeyenler Maliye fark etmeden tapu harcı pişmanlık beyannamesi verilebiliyor. Böylece eksik harcın pişmanlık zammı ile ödenmesi ile yüklü faizlerin önüne geçilebiliyor. 


Tapu harcı pişmanlık beyannamesi örneği


........... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE

.../.../2017


Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.


ADRES:

.../..../....

         

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza


EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön