20 / 04 / 2024

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2016!

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2016!

Kasıtlı ya da kasıtlı olmadan eksik ödenen tapu harcının ilgili her iki taraf tarafından da pişmanlık dilekçesi vererek ödemesi durumunda; yüklü faizlerin önüne geçilebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2016..



Tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2016!

Gayrimenkul tapu satış işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Yapılan devirlerde tapu dairesine belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Bu oran satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor.


Ancak kimi zaman vatandaşlar taşınmazın değerini olduğundan daha düşük bir bedelde gösterebiliyor. Bu durumun Maliye tarafından fark edilmesi halinde ise kişi cezalı duruma düşüyor.


Maliye fark etmeden tapu harcı pişmanlık dilekçesi verilmesi halinde ise, eksik harç ile birlikte tapu harcı pişmanlık zammı ödenerek yüklü faizlerin önüne geçilebiliyor.


Bu nedenle kasıtlı ya da kasıtlı olmadan eksik ödenen tapu harcının ilgili her iki taraf tarafından da ödenmesi yararlı olacaktır. Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği ise şu şekilde;


Tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2016 örneği:


............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE


.../.../2016



Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.


ADRES:


.../..../....

                                                                                                    

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza



EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi



Tapu harcı 2016 hesaplama örneği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön