28 / 03 / 2024

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?

Gayrimenkul alım satımlarında ödenen tapu harcının, daha az ödenebilmesi için satış bedelinden az beyan ediliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?



Tapu harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?

Gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Ayrıca beyanı gereken bir kazancın doğması halinde gelir vergisi beyannamesi de veriliyor.


Bazen tapu harcı ödemelerinde, daha az tapu harcı ödemek için satış bedelini de olduğundan az beyan edebiliyor. Bu durumun Maliye tarafından tespiti halinde vergi cezası kesiliyor.


Ayrıca, bu suretle tarh edilecek tapu harcı için, devreden ve devralan için ayrı ayrı harcın % 25’i oranında vergi ziyaı cezası kesiliyor.


Tapu harcı pişmanlık dilekçesinin; tapuda eksik beyanname verildiğinin Maliye tarafından farkedilmeden verilmesi gerekiyor.


Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...


............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE



Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.


ADRES:


.../..../....

                                                                                                    

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza



EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi



2015 tapu harç masrafı ne kadar?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön