19 / 04 / 2024

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda eksik harç ödenmesi halinde, kişi yüklü vergi borçları ile karşılaşabiliyor. Ancak bir dilekçe ile bu cezadan kurtulmak da mümkün. İşte yazılması gereken tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği..



Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Taşınmaz mal alım satım işlemleri için, tapu dairesinde hem alıcının hem de satıcının belli oranlarda tapu harcını ödemesi gerekiyor. Tapu harcı, gerçekleşen satış bedeli üzerinden ödeniyor.


Ancak kimi vatandaşlar, alım-satım işleminde bulunup, söz konusu mülkün değeri olduğundan düşük gösterilebiliyor. Bu durumun Maliye tarafından fark edilmesi halinde ise kişi cezalı duruma düşüp, tapu harcı cezasını ödemek zorunda kalabiliyor.


Ancak, Maliye tarafından fark edilmeden tapu harcı pişmanlık dilekçesi verilmesi halinde ise, eksik harç ile birlikte tapu harcı pişmanlık zammı ödenerek yüklü faizlerin önüne geçilebiliyor.


Bu nedenle kasıtlı ya da kasıtlı olmadan eksik ödenen tapu harcının ilgili her iki taraf tarafından da ödenmesi yararlı olacaktır. Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:


Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği..


............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE



Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.


ADRES:


.../..../....

                                                                                                    

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza



EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi


Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön