19 / 04 / 2024

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi!

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi!

Tapu bedelini eksik beyan eden kimselere ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyen kimseler Maliye fark etmeden pişmanlık dilekçesi verebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi..



Tapu harcı pişmanlık dilekçesi!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için satış bedeli üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman taraflar daha az tapu harcı ödemek için satış bedelini de olduğundan az beyan edebiliyor.


Bu durumun tespiti halinde vergi cezası kesiliyor. Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının tespit edilmesi halinde, aradaki fark üzerinden hesaplanan harç ikmalen veya re'sen tarh edilerek hem gayrimenkulü devreden hem de devir alandan tahsil edilir. 


Ayrıca, bu suretle tarh edilecek tapu harcı için, devreden ve devralan için ayrı ayrı harcın % 25’i oranında vergi ziyaı cezası kesilir.


Tapu bedelini eksik beyan eden ancak bu cezayı ödemek istemeyen kimseler Maliye farketmeden pişmanlık dilekçesi verebiliyor. Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği ise şu şekilde:


Tapu harcı pişmanlık dilekçesi:


............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE



Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.


ADRES:


.../..../....                                                                                                  

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza



EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi



Tapu alım satım harcı nasıl hesaplanır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön