28 / 03 / 2024

Tapu harcı pişmanlık zammı 2017!

Tapu harcı pişmanlık zammı 2017!

Düşük beyan nedeniyle tapu harcı cezaları ödemek istemeyen kişiler vergi dairesine pişmanlık zammı ödemek için müracaat edebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2017 ne kadar?



Gayrimenkullerin tapu devir işlemlerinde alıcı ve satıcıların belli oranlarda harç ödemesi gerekiyor. Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. 


Ancak kimi zaman taraflar daha az harç ödemek için satış bedelini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespit edilmesi halinde, aradaki fark üzerinden hesaplanan harç ikmalen veya re'sen tarh edilerek hem gayrimenkulü devreden hem de devir alandan tahsil ediliyor. 


Ayrıca, bu suretle tarh edilecek tapu harcı için, devreden ve devralan için ayrı ayrı harcın yüzde 25’i oranında vergi ziyaı cezası kesilir.


Bu yüklü cezaları ödemek istemeyen kişiler vergi dairesine pişmanlık zammı ödemek için müracaat edebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2017 ne kadar?


Tapu harcı pişmanlık harcı 2017

Gecikme zammı, gecikme faizi ve pişmanlık zammı aynı oranda uygulanıyor.


Tecil Faizi Oranı Yıllık yüzde 12

Gecikme Faizi Oranı Aylık yüzde 1,40

Pişmanlık Faizi Oranı    Aylık yüzde 1,40


Tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2017!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön