19 / 04 / 2024

Tapu harçları hangi bankaya yatırılıyor?

Tapu harçları hangi bankaya yatırılıyor?

Tapu devir işlemlerin tamamlanabilmesi için tapu harç bedellerinin ödenmesi gerekiyor. Tapu harç bedeli, tapu müdürlüğü tarafından belirtilen bankalara ödeniyor. Peki, tapu harçları hangi bankaya yatırılıyor?



Tapu harçları hangi bankaya yatırılıyor?

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. İşlemlerin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harç bedellerinin ödenmesi gerekiyor. 


Tapu harçları, tapu müdürlüğü tarafından belirtilen bankalara ödeniyor. Peki, tapu harçları hangi bankaya yatırılıyor?


Tapu harçlarını tahsile yetkili bankalar..

- ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

- TÜRKİYE FİNANS KATILIM B ANKASI A.Ş.

- ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.

- OYAK BANK T.A.Ş.

- ŞEKERBANK A.Ş.

- T.C. ZİRAAT BANKASI

- T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

- T.HALK BANKASI T.A.Ş.

- T.İŞBANKASI A.Ş.

- TURKISH BANK

- YAPI VE KREDİ BANKASI


Tapu harcı ödemeleri ayrıca cep telefonuyla veya internet üzerinden de yapılabiliyor ve dekonta gerek kalmıyor. Tahsilat işlemlerinin elektronik ortamda banka hesabından EFT, görüntülü işlem merkezi, ATM aracılığıyla anında gerçekleştirilmesi mümkün oluyor. 


Tapu devir süreci..

Gerekli belgelerin tesliminden sonra size işleminizin başladığı dosya numarası ile birlikte bir SMS'le bildirim yapılıyor. İşlem hazırlandıktan sonra ise ikinci bir SMS'le tapu harcının bankaya yatırılması isteniyor ve bir randevu saati veriliyor.


Tapu müdürlüklerinin atacağı bilgilendirme mesajı ile harç bedeli ve bu harcı yatırabileceğiniz Tapu müdürlükleriyle anlaşmalı bankalara giderek tapu harcınızı yatırılabiliyor.


Tapu harcına KDV dahil mi?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön