25 / 04 / 2024

Tapu harçlarındaki indirim konut talebini artıracak!

Tapu harçlarındaki indirim konut talebini artıracak!

KEMDER Başkanı Süleyman Akbıyık, Tapu harçlarındaki indirimin ev sahibi olmak isteyenleri sevindireceğini belirterek, inşaata desteklerin sürdüğünü söyledi.



KEMDER Başkanı Süleyman Akbıyık ev alacaklara seslenerek, “Tapu harçlarında 30 Eylül’e kadar indirim yapılırken, damga vergisi oranı da sıfırlandı. Ev alacaklar sevinebilir. İnşaata devlet desteği sürüyor” dedi.


Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, tapu harçlarındaki indirimin sevindirici olduğunu ifade ederek, “Tapu harçlarında indirim yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre, tapu dairesinde satış işlemi sırasında beyan edilen değer üzerinden ’binde 20’ nispetinde alınan tapu harcı, ’binde 15’ olarak yeninden belirlendi. Bu indirim 30 Eylül 2017’ye kadar geçerli olacak. İnşaata devlet desteği sürüyor. Sektör temsilcilerinin uzun süredir beklediği bu kararın, daha önce yapılan KDV düzenlemesiyle birlikte konut fiyatlarında ciddi bir avantaj yaratacağı bekleniyor. Tapu harçları düştü. İndirim sektöre talebin artışı olarak yansıyacaktır” diye konuştu.


Kepez Antalya’nın lokomotifi


‘Kepez’i hor görmeyin artık Kepez Antalya’nın lokomotifi oldu’ diyen Akbıyık, “Kepez’in mimarları Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütünü’dür. Her iki başkanımıza da teşekkür etmek istiyorum. Hakan Tütüncü başkanımız Kepez’e çağ atlattı. Yerinde çözüm, yerinde hizmet yapıyor” diye konuştu.  Ev alacakları Kepez’e davet eden Akbıyık, Kepez’de son derece kaliteli dairelerin Konyaaltı ve Muratpaşa’ya göre çok uygun fiyatlara satın alınabileceğini söyledi. Her türlü dairenin Kepez’de olduğunu aktaran Akbıyık, fiyatların 150 bin TL ile 500 bin TL arasında değiştiğini belirterek, “Semte, mahalleye göre vatandaş ev alabilir. Deniz görmek isteyen Kepez’den daire alsın Mazı Dağından. Antalya’da inşaat yapılacak alan sadece Kepez’de var. Gaziler’e kadar imara açılmaya devam ediyor” dedi.


İnşaat maliyetleri yükseldi


İnşaat maliyetlerinin çok yüksek olduğunu hatırlatan KEMDER Başkanı Süleyman Akbıyık, “İnşaatı yapmak sorun değil, daireyi satmak sorun. İnşaat maliyetleri çok yüksek fiyata satılıyor. Bunun en büyük nedeni doların yükselmesidir. Demir fiyatları yükseldi.  Dolar düşse demir fiyatları düşmüyor. İşçilik maliyeti ve SSK primleri çok yüksek. Verginin vergisi olmaması lazım. Müteahhitlerin belini büküyor, bizim için bir yıkım oluyor. İnsanlar şu anda Suriyeli çalıştırmaya başladı. Bizim işçilerimiz iş bulamaz oldu. Böylece işsizlik sıkıntısı ortaya çıkıyor” dedi.


Sektör durgun


1 Kasım seçimlerinden itibaren inşaat sektörünün durgunluk yaşadığını aktaran Süleyman Akbıyık, “Şu anda vatandaş krediye yönelmiş durumda. Kredisiz ev alan sayısı azdır. Bankaların da faizleri düşürmesi lazım. Şu anda alım gücü epey az. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan randevu istedik. Referandumdan sonra Bakanlığa giderek sorunlarımızı taleplerimizi anlatacağız” dedi. Müteahhitlerin 3-5 katlı bina yapmakla para kazanamadığının altını çizen Akbıyık, “Müteahhit havuzlu, asansörlü site yapacak ki para kazansın. Masrafı düşük, fiyatı daha yüksek oluyor. Vatandaş siteden ev almak istiyor. Ev alırken havuzu olsun kreşi olsun spor alanları olsun istiyor” dedi. Müteahhitliğin okulunun olmadığını aktaran Süleyman Akbıyık, “Kendine güvenen insanlar bu mesleği yapabilir” diyerek sözlerini tamamladı. 


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön