26 / 04 / 2024

Tapu işlemlerinde internet devri!

Tapu işlemlerinde internet devri!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerinin taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği sistemi hayata geçiriyor. Bu kapsamda, vatandaşın işinin kolaylaştırılması hedefleniyor.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu sahiplerinin taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği bir sistem hayata geçiriliyor. Yeni uygulamanın vatandaşın işini kolaylaştırması ve tapu müdürlüklerinin iş yükünü azaltması planlanıyor.


İşlemlerini web-tapu üzerinden yapacak vatandaş, tapu dairesine gidip imza atacak. Web tapu e-devlet üzerinden kimlik doğrulama sistemiyle birlikte kullanılabilecek. Vatandaşlar uygulamayla taşınmazlarına ait bilgileri görüntüleyecek. Tapu sahibi, devir işlemleri öncesinde başvurularını web tapudan yaparak kuruma gitmeden işlem sürecini başlatabilecek.


Sistem sayesinde dolandırıcılık ve sahtecilik girişimlerine karşı önlem alınacak. Bu kapsamda, sistem sayesinde tapu sahipleri, web tapu ile taşınmazları üzerinde işlem yapılmamasına yönelik beyanda bulunabilecek. Tapu sahipleri söz konusu sistem üzerinden yapacağı işlemlerin her aşamasında SMS ile bilgi sahibi olacak.


Tapu müdürlüklerince web tapudan gelen başvurular yetkili memura havale edilecek, memur tarafından gerekli aşamalar tamamlandıktan sonra işlemi gerçekleştirecek kişiye tapu harcı, döner sermaye hizmet bedeli ve işlemin tamamlanması için imza tarihi ve saati SMS olarak bildirilecek. Vatandaşlar elektronik ortamda belgelerini göndererek başvuru yapabilecek.Vatandaş, başvurunun hangi aşamada olduğunu işlem sorgulama aracılığıyla öğrenebilecek. Harç ve döner sermaye gibi bedellerin ödemsi de online ortamdan gerçekleşebilecek.




Sabah


Geri Dön