26 / 04 / 2024

Tapu Kadastro personelinin yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Tapu Kadastro personelinin yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün tapu kadastro personelinin yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde yapılan değişiklik, 1 Kasım 2014 Cumartesi tarih ve 29162 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


İşte o yönetmelik;


YÖNETMELİK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü)’ndan:


TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 26/3/2014 tarihli ve 28953 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinin (2) numaralı alt bendindeki “unvanlarda” ibaresinden sonra gelmek üzere “Genel Müdürlük teşkilatında” ibaresi eklenmiştir.


MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(4) Yazılı sınavda yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır. Sözlü sınava alınacak personel için yazılı sınav başarı puanı en az altmış olarak uygulanır.”


MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “sözlü sınav” ibaresi “yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması” şeklinde değiştirilmiştir.


MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasındaki “içinde” ibaresinden sonra gelmek üzere “en yüksek puandan başlamak üzere belirlenen” ibaresi eklenmiş, aynı fıkranın (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve ikinci fıkrasındaki “tarihinden” ibaresi “başarı sıralamasının kesinleştiği tarihten” şeklinde değiştirilmiştir.


“a) Hizmet süresi fazla olanlara


b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara”


MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bağlı bulunduğu Bakan yürütür.


Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin


Tarihi: 26/3/2014


Sayısı: 28953


Geri Dön