16 / 04 / 2024

Tapu müdürlüğü dilekçe örneği!

Tapu müdürlüğü dilekçe örneği!

Tapu Genel Müdürlüğü, yolsuz tescilin iptali için Asliye Hukuk Mahkemelerine bir dilekçe verebiliyor. Peki, Asliye Hukuk Mahkemesine tapu müdürlüğü dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu müdürlüğü dilekçe örneği..



Tapu müdürlüğü dilekçe örneği!

Tapu genel müdürlüğünün görevleri, 10.12.2010 tarihinde yürürlüğe giren 6083 sayılı "Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun" ile belirleniyor.


Müdürlüğün görevleri arasında, devletin sorumluluğu altındaki tapu sicillerinin düzenli bir biçimde tutulmasını, taşınmazlarla ilgili her türlü akitli ve akitsiz tapu işlemleri ile tescil işlerinin yapılmasını, siciller üzerindeki değişikliklerin takibini, denetlenmesini, sicil ve belgelerin arşivlenerek korunmasını sağlamak;


Ülkenin kadastrosunu yapmak, değişiklikleri takip etmek, tapu planlarının yenilenmesini ve güncellenmesini sağlamak, bunlara ilişkin kontrol ve denetim hizmetlerini yürütmek yer alıyor.


Müdürlük, yolsuz tescilin iptali için de Asliye Hukuk Mahkemelerine bir dilekçe verebiliyor.Tapu müdürlüğü dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


ANKARA NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA


DAVACI: ……………Tapu/Kadastro Müdürlüğü


DAVALI:

VEKİLİ (var ise):

DAVA KONUSU: Yolsuz tescilin iptali

TEBLİĞ TARİHİ:

OLAYLAR:


1)-


2)-

….

HUKUKSAL NEDENLER:

DELİLLER:

CEVAP SÜRESİ:

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda ifade edilen nedenlerle haksız ve hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde tescil edilmiş bulunan işlem sebebiyle;

1) Tapu kaydına devri önleyici şekilde ihtiyati tedbir konulmasını,


2) Tapu kütüğündeki yolsun tescilin düzeltilmesine karar verilmesinisaygılarımla arz ve talep ederim.


(isim soyisim)

 ……….Tapu/Kadastro Müdürü


EKLER:



Tapu müdürlüğü hangi bakanlığa bağlı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön