28 / 03 / 2024

Tapu satış döner sermaye bedeli 2016!

Tapu satış döner sermaye bedeli 2016!

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul satış işlemleri için tapu harcının yanı sıra döner sermaye bedelinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu satış döner sermaye bedeli 2016 ne kadar?



Tapu satış döner sermaye bedeli 2016!

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul satış işlemleri için tapu harcının yanı sıra döner sermaye bedelinin de ödenmesi gerekiyor. Bu bedel tapu harcının aksine hem alıcı hem de satıcı tarafından değil, yalnız alıcı tarafından ödeniyor.


2015 yılında tapu satış işlemlerinde 82,50 TL tapu döner sermaye harcı tahsil edildi. Peki tapu satış döner sermaye bedeli 2016 ne kadar oldu? 


2016 yılı için tapu satış döner sermaye bedeli 87,25 TL oldu. İlave hizmet bedeli ise 11,00 TL'den 11,75 TL'ye çıktı.


Tapu döner sermaye özel durumlar

Tek işlemde bir adet bağımsız bölüm satışı yapılıyor ise bir adet döner sermaye hizmet bedeli tahsil edilir.


Tek işlemde birden fazla bağımsız bölüm satışı yapılıyor ise bağımsız bölüm sayısı adedince döner sermaye hizmet bedeli tahsil edilir.


Tek işlemde bir adet taşınmazın satışı yapılıyor ise bir adet döner sermaye hizmet bedeli tahsil edilir.


Tek işlemde birden fazla taşınmazın satışı yapılıyor ise ilk taşınmaz için bir adet döner sermaye hizmet bedeline ek olarak, ilave her bir taşınmaz için Yöresel Katsayı X İlave Hizmet Bedeli formülü ile hesaplanan miktar tahsil edilir.


Kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesisli bağımsız bölüm sayısı kadar döner sermaye hizmet bedeline ek olarak, diğer vasıftaki taşınmazların her biri için Yöresel Katsayı X İlave Hizmet Bedeli formülü ile hesaplanan miktar tahsil edilir.


Tek işlemle bir adet devre mülkün satışı yapılıyor ise bir adet döner sermaye hizmet bedeli tahsil edilir.


Tek işlemde birden fazla bağımsız bölümden devre mülk satışı yapılıyor ise döner sermaye hizmet bedeline ek olarak, ilave her bir bağımsız bölümden yapılan devre mülk satışı için bağımsız bölüm sayısı kadar Yöresel Katsayı X İlave Hizmet Bedeli formülü ile hesaplanan miktar tahsil edilir.



Tapu döner sermaye ücretleri tarifesi 2016!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön