25 / 04 / 2024

Tapu sicil sigortası nedir?

Tapu sicil sigortası nedir?

Tapu sicil sigortası ile ipotek altına alınmış gayrimenkulun nakde çevrilememesi tehlikesi de ortadan kalkıyor. Tapu sicil sigortası nedir? için ayrıntılı yanıtlar bu haberde...




Tapu sicil sigortası konut kredisi kullanımlarında doğan ipoteğin nakde çevrilmesinin gerektiği durumları garanti altına alan bir sigorta türü. Bir başka deyişle tapu sicil sigortası, kredi verilerek ipotek altına alınan gayrimenkulün, tapu sicil kayıtlarının temiz olduğunu ve ipoteğin nakde çevrilmek istendiğinde bir sorun çıkmayacağını garanti eden, aksi durumlardaki zararı kapsama alan ve kredi verenin riskini kapsayan bir sigorta. 


Kredi verene güvence

Tapu sicil sigortası nedir? sorusunun yanıtını verdikten sonra söz konusu sigortanın yararlarını açıklamakta fayda var. Bankalar konut kredisi kullandırırken, kredi verdikleri gayrimenkul üzerine ipotek koyuyorlar. Eğer krediyi kullanan kişi taksitlerini ödemezse, banka ipoteği nakde çevirmek isteyebilir. İşte tapu sicil sigortası, bankanın ipoteği nakde çevirmek istediği durumlarda, evin tapu kayıtlarında bulunan yasal engeller ve evrak sahtekârlığı, usulsüzlük, ehliyetsizlik, yetkisizlik gibi nedenlerle, satışın olanaksız hale gelmesini engellemek için yapılıyor. Tapu sicil sigortası sayesinde ipoteğin nakde çevrilememesi tehlikesi de ortadan kalkmış oluyor. 





Geri Dön