20 / 04 / 2024

Tapu tahsis belgesi ile kentsel dönüşümden yararlanılır mı?

Tapu tahsis belgesi ile kentsel dönüşümden yararlanılır mı?

Tapu tahsis belgesi, imara aykırı yapılara 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartıyla verilen kullanma izni oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi ile kentsel dönüşümden yararlanılır mı?



İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartıyla verilen kullanma izni ve hak sahipliğini gösteren belge tapu tahsis belgesi oluyor.


Tapu tahsis belgesine sahip olan gecekondu hak sahibinin 2981 sayılı İmar Affı Kanunu’ndan doğan bazı hakları bulunuyor.


Taşınmazda korunamayan gecekondu sahiplerinden hak sahibi sıfatı taşıyanlara bir gecekondu önleme veya ıslah bölgesinden yer gösterilir ve ayrıca yine 2981 sayılı kanunla kurulan fondan belediye veya valilikçe enkaz bedeli ödemesi yapılıyor.


Peki, tapu tahsis belgesi ile kentsel dönüşümden yararlanılır mı? Kentsel dönüşüm yasasında tapu tahsis belgesinin yeri nedir?


Tapu tahsis belgesi sahibi kişiler var olan tahsis belgesinden doğan haklarını, özellikle kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında kullanabiliyor.


Bu da, tapu tahsis belgesi sahiplerinin kentsel dönüşümden yararlanabildikleri anlamına geliyor.



Tapu tahsis belgesi geçerlilik şartları!


Işıl Seren KESKİN/Emlakansiklopedisi.com





Geri Dön