28 / 03 / 2024

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deşyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Tapu takas işlemi için tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, tapu takas sözleşmesi örneği!



Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Değeri aynı olmayan gayrimenkuller üzerinde bir miktar para ödenmesi halinde tapu takas işlemini gerçekleştirmek mümkün oluyor. 


Tapuda takas işlemleri Tapu Müdürlüklerinde tescil ediliyor.  Tapu Müdürlüğü gerçekleştirilen işlemler kapsamında taraflardan binde 20 oranında takas harcı talep ediyor. Eğer tapu müdürlüğü tescil belgesi oluşturmaz ise takas işlemi gerçekleşmemiş oluyor.


Tapu müdürlükleri tarafından istenen belgeler ve tapu harcının temin edilmesi halinde işlem gerçekleşiyor.  Tapu takas işlemleri ile ilgili yükümlülüklere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. 


Tapu takas sözleşmesi...


Madde 1-


TARAFLAR :


Bir tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ……. …………. ile, diğer tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ………… ………………. arasında aşağıdaki koşullarla bir trampa sözleşmesi akdolunmuştur.


Madde 2-

KONU :


İş bu sözleşmenin konusu, mülkiyeti …… ……………’ya ait olan ………… ile mülkiyeti …….. ………… ‘ye ait olan …………………..’nın birbiriyle değiş tokuş, trampa edilmesidir.


Madde 3-

TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ :


../../…. tarihinde ………………..’...’ya, ...’da …………………………’i  .... ’ye teslim edeceklerdir. Taraflar trampaya konu olan …………………………. ve …………………………’nin sağlam olduğunu karşılıklı olarak taahhüt etmişlerdir.


Madde 4-

YETKİLİ MAHKEME :


İşbu sözleşmeden doğması muhtemel uyuşmazlıklar için ……………………. Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.

İşbu sözleşme, ../../200.. tarihinde …………………’da iki nüsha olarak imzalanmış ve taraflar birer nüsha almışlardır.


Tapu takas için gerekenler!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön