29 / 03 / 2024

Tapu tevhit masrafları 2016!

Tapu tevhit masrafları 2016!

Tevhit işlemi ile iki veya ikiden fazla tapu birleştirilerek tek tapu olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için belli oranlarda harç ödeniyor. İşte tapu tevhit masrafları 2016..



Tapu tevhit masrafları 2016!

Tevhit işlemi ile iki veya ikiden fazla tapu birleştirilerek tek tapu olabiliyor. Bu birleştirme işlemi tevhit ile yapılıyor. Tapu tevhit işlemi; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alması işlemi olarak ifade ediliyor. 


İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. Tevhit için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 

 

Tevhit işlemi için gerekenler:

1. Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,


2. Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


3. Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.


4. Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranır.


Tapu tevhit masrafları 2016

Birleştirme

Taşınmazın yüzölçümüne bakılmaksızın ve yöresel katsayı uygulanmaksızın (n-1)x 130,25 TL formülü ile hesaplanan döner sermaye hizmet bedeli tahsil edilir (n=Birleşen Parsel Sayısı).


Tevhit harcı 2016

a)Tevhit işlemlerinde kayıtlı değerler üzerinden(Binde 11,38)


b) (5831 sayılı Kanunun 7 nci maddesi ile değişen bent. Yürürlük: 27/1/2009) İmar parselasyon planları uygulama sonucu şuyulanan parsellerin pay sahipleri arasında rızaen veya hükmen taksiminde kayıtlı değer üzerinden(Binde 11,38)


c)Yukarıdaki fıkralar dışında kalan ve müşterek mülkiyete konu olanların rızaen veya hükmen pay sahipleri arasında, aynen veya ifrazen taksiminde kayıtlı değer üzerinden(Binde 4,55)



Aplikasyon harcı 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön