18 / 04 / 2024

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 162. yaşını kutluyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 162. yaşını kutluyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kadastrosunun tamamının bu yıl sonunda tamamlanmış olacağını bildirdi.



 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, kurumun 162. kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, müdürlüğün, merkez ve taşrada yaklaşık 17 bin personelle 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, bin 18 Tapu Sicil Müdürlüğü, 325 Kadastro Müdürlüğü ile Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde dahi birimi olan yaygın ve köklü bir kurum olduğu kaydedildi.
Tapu ve kadastro hizmetlerinin temelini gayrimenkul mülkiyet hakkının oluşturduğu ifade edilen açıklamada, kurumun en önemli görevinin, bir yatırım amacı da bulunan gayrimenkullerin sınırlarını, üzerlerindeki hakları belirleyip sicillerini oluşturmak ve bu siciller üzerinde satış, miras, intikal, ifraz değişikliklerini izleme ve işleme hizmetlerini yerine getirmek olduğu belirtildi.
Açıklamada, kurumun bu görevi yerine hakkıyla getirdiği, bunun da halk arasında "Tapu gibi sağlam" deyiminin yerleşmesini sağladığı ifade edildi.
Son beş yıl içerisinde gayrimenkule yönelik yatırımların artmasıyla hizmet verilen vatandaş sayısının da yaklaşık 20 milyona ulaştığı ancak, bu artışın personel sayısıyla orantılı olmaması nedeniyle çalışanlar üzerindeki işlem hacminin 2 kat arttığına dikkat çekilen açıklamada, buna rağmen çalışanların yoğun ve özverili bir şekilde zor şartlarda görevlerini en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde oldukları bildirildi.
Personelin, Genel Müdürlüğün yürüttüğü projeleri de çok başarılı bir şekilde yerine getirdiği belirtilen açıklamada, hizmetlerin "etkin, doğru, yerinde, zamanında, hızlı ve güvenilir bir şekilde sunulması, saydamlığın artırılması, bilgiye erişimin ve denetimin kolaylaştırılması, hizmetlerin kaliteli bir şekilde sunulması, vatandaşların hakkaniyet esaslarına uygun hizmet alması ve vatandaş memnuniyetinin artırılması" amacına yönelik proje ve yasal düzenlemelerle ilgili çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Hürriyet Emlak


Geri Dön