20 / 04 / 2024

Tapu.com 185 bin metrekare büyüklüğünde gayrimenkul sattı!

Tapu.com 185 bin metrekare büyüklüğünde gayrimenkul sattı!

Tapu.com, yılın ilk çeyreğinde satış hızında yeni bir rekora imza attı. 2017'nin ilk 3 ayında toplam 185 bin metrekare büyüklüğünde gayrimenkul sattı.



Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, yılın ilk çeyreğinde satış hızında yeni bir rekora imza attı. Gayrimenkullerin hızla nakde dönüştürülmesinde etkili bir rol oynayan tapu.com yılın ilk 3 ayında yüzde 50’si daire, yüzde 20’si tarla olmak üzere toplamda 11 milyon TL büyüklüğünde gayrimenkul satışı gerçekleştirdi. Bu satışların en düşüğü 8 bin TL ile İzmir’de yer alan bir tarla, en yükseği ise 2 milyon TL değerinde İstanbul’da bir daire oldu.


Tapu.com Kurucusu ve CEO’su Emre Erşahin, Ağustos 2015’ten bu yana gayrimenkul sektöründe şeffaf bilgi akışı ve online açık artırma yöntemiyle dengeleri değiştirmeye devam ettiklerini belirterek, son dönemde ise farklı bir misyon daha üstlendiklerini ve gayrimenkulleri en hızlı nakde dönüştüren kanal konumuna geldiklerini söyledi.


15 GÜNDE NAKİTE DÖNÜŞEN GAYRİMENKULLER

Yılın ilk üç ayında toplamda 185 bin metrekare büyüklüğünde gayrimenkul satışı gerçekleştirdiklerini belirten Erşahin, “Gayrimenkul piyasasındaki mevsimsellik açısından en düşük satışla geçen aylar olan yılın ilk 3 ayında geçtiğimiz yılın son (üç ayına göre) çeyreğine göre yüzde 60’lık bir büyüme sağladık. Bu büyümedeki en önemli etkenlerden biri gayrimenkul satışında ulaştığımız hız oldu. Geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde dijital iletişim kanallarını etkin biçimde kullanarak hedefli pazarlama yapıyoruz. Böylece gayrimenkuller için ciddi alıcılara ulaşabiliyoruz. Bu sayede tapuların satış hızında önemli bir fark yarattık. Aralık ayından beri satılan gayrimenkullerin yarısı satışa çıkış tarihinden itibaren 15 gün içinde alıcı buldu. Halihazırda 57 ilde satış gerçekleştirmiş durumdayız. Hedefimiz bunu kısa sürede 81 ile yaymak. Her gün satış adedi ve hacmimizi artırarak ülkedeki en hızlı gayrimenkul satış kanalı olmayı amaçlıyoruz. Bu hedefe doğru sağlam adımlarla ilerliyoruz” dedi.


Sistemde fiyat açık artırma yoluyla belirleniyor

Gayrimenkul fiyatını satıcının değil, şeffaf ve rekabetçi bir ortamda, alıcıların teklifleriyle belirlediği Tapu.com’un portföyünde sadece Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslı şirketler tarafından yazılan değerleme raporu bulunan gayrimenkuller yer alıyor. Tapu.com’da yer alan bir gayrimenkule talip olanlar rekabetçi ve şeffaf bir ortamda buluşarak, online açık artırma yoluyla tekliflerini en hızlı şekilde verebiliyorlar. Satıcının razı olduğu minimum satış bedeli üzerine çıkan teklifler arasından en yüksek fiyatı veren gayrimenkulü almaya hak kazanıyor. Açık artırmaya diğer teklifleri görmek için katılmak ücretsiz. Sadece teklif verecek katılımcıların kredi kartlarından ilgili artırmanın hizmet bedeli kadar bir ön provizyon çekiliyor ve sonra sadece kazanandan bu hizmet bedeli tahsil ediliyor. Diğer teklif sahiplerinden herhangi bir bedel tahsil edilmiyor. Gayrimenkulün  tutarı ise Tapu.com’a değil doğrudan satıcıya ödeniyor.  

 



Geri Dön