25 / 04 / 2024

Tapuda döner sermaye ücretleri!

Tapuda döner sermaye ücretleri!

Tapuda yapılan alım satım işlemlerinde yapılan masraflar sadece tapu harcı ödemek ile bitmiyor. Harcın yanı sıra döner sermaye ücreti de ödeniyor. Peki, tapuda döner sermaye ücretleri ne kadar?



Tapuda döner sermaye ücretleri!

Tapuda yapılan alım satım işlemlerinde yapılan masraflar sadece tapu harcı ödemek ile bitmiyor. Tapu harcının yanı sıra, satış işleminin gerçekleşmesi için tapuda döner sermaye bedeli nin de ödenmesi gerekiyor.


Bilindiği üzere tapu harcı ilgili belediyece bildirilen emlak beyan değerinden az olmamak üzere, satış için beyan edilen değer üzerinden satıcı ve alıcı için ayrı ayrı binde 20 oranında tapu harcı tahsil ediliyor. Peki tapuda döner sermate ücretleri ne kadar? 


Tapuda döner sermaye ücreti..

Döner Sermaye İşletmesince her yıl belirlenen tarifeye göre ücret alınıyor.


Tapuda döner sermaye 2013..

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tapu müdürlüklerince döner sermaye ücreti altında döner sermaye hizmet bedeli olarak 70 lira x Yöresel katsayı formülüne göre hesaplanan rakam üzerinden, maktu olarak tapu senedi başına 6 lira, verilen bilgi ve belge karşılığı taşınmaz başına 11 lira, kadastro müdürlüklerince tescil bildirimi düzenlenecek ise kadastro müdürlüğünce maktu 150 lira döner sermaye ücreti tahsil edildiğini açıkladı. 


Ayrıca Müdürlük yetki alanı dışında yapılacak tapu işlemlerinde, işlemi yapan Tapu Müdürlüğünce, işlem için belirlenen döner sermaye ücreti, iki katı oranında tahsil ediliyor.



Tapu satış harcı ne kadar?
Tapu işlemleri döner sermaye!



Geri Dön