26 / 04 / 2024

Tapuda ferağ işlemi!

Tapuda ferağ işlemi!

Tapuda ferağ işlemi nedir? Tapuda ferağ işlemi nasıl yapılıyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz..



Tapuda ferağ işlemi


Köken olarak Arapçaya dayanan ferağ kelimesi vazgeçmek, birşeyi terk etmek, el çekmek ve çekilmek anlamına geliyor. Tapuda ferağ işlemi ise taşınmaz mallar üzerindeki sahiplik hakkını başkasına devredip ilişki kesme ve bu iş için tapuda yapılan resmi işlem olarak karşımıza çıkıyor.



Tapuda ferağ verme


Diyelim ki bir gayrimenkulünüz var ve mülkiyet hakkını bir başkasına devretmek veya üzerinde bir başkası lehine bir kurmak istiyorsunuz. Bu durumda tapu sicil müdürlüğüne gidip resmi bir senet imzalayarak gayrimenkulünüzün bir başkası lehine tescilini isteyebiliyorsunuz. Yaptığınız bu işleme ferağ takriri deniyor.



Gayrimenkul malikinin mülkiyet hakkını devretmek veya üzerinde başkası lehine bir hak kurmak amacıyla tapu sicil müdürlüğüne gelip, düzenlenen resmi senedi imzalayarak başkası lehine tescilini istemesi eylemidir. Buna ferağ takriri de denmektedir.


İvazlı Ferağ nedir?


Taşınmaz malın elden çıkarılması sırasında para ya da mal yapılan ferağ işlemine ivazlı ferağ deniyor.



İvazsız Ferağ nedir?


Taşınmaz malın elden çıkarılması sırasında herhangi maddî bir bedel söylenmeden veya bedelsiz olacağı açıkça belirtilerek yapılan ferağ işlemine ivazsız ferağ deniyor.




Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön