27 / 04 / 2024

Tapuda harç indirimi ne zaman son?

Tapuda harç indirimi ne zaman son?

15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, tapu harcında indirim yapıldı. Peki, tapuda harç indirimi ne zaman son?



Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılan bu işlem için alıcı ve satıcı tarafından belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor.


Tapu harçları, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyordu.


Ancak 15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, tapu harcında indirim yapıldı. Yalnız konut ve işyerlerinde geçerli olmak üzere yapılan devir işlemlerinden binde 15 oranında harç tahsil edilecek.


Ancak arsa ve araziler için binde 20 oranı ile harç ödemesi yapılacak. Peki, konut ve işyerleri için geçerli olan tapuda harç indirimi ne zaman son?


Tapuda harç indirimi ne zaman son?

Tapuda harç indirimi, 30 Eylül 2017 tarihinde sona eriyor. Herhangi bir uzatım kararı gelmezse 1 Ekim itibariyle konut ve işyerleri için tapu devir işlemlerinde eski oranlar olan "binde 20" oranı kullanılmaya başlanacak.


Tapu döner sermaye hizmet bedeli olarak ise 90,50 TL tahsil edilmeye devam edilecek.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön