29 / 03 / 2024

Tapuda ipotek fek masrafı!

Tapuda ipotek fek masrafı!

Tapuda ipotek fek masrafı bankadan bankaya değişmekle birlikte 100 TL'den başlıyor ve 500 TL'ye kadar yükseliyor. İpoteğin fek edilmesi amacıyla alınacak ipotek fek yazısı için bankalar bu masrafı talep ediyor...




Tapuda ipotek fek masrafı!


Kredi borcu biten bir gayrimenkulün tapusundan da konulmuş olan ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Tapuya ipotek konulması taşınmaz alınırken kullanılan kredi borcu sebebiyle banka tarafından yapılıyor. Kullanılan kredinin tüm taksitlerinin ödenip borcun tamamının bitmesi halinde banka tapudaki ipoteğin kaldırılması için tüketiciye ipotek fek yazısı verir. Bankanın verdiği bu yazı için belli miktarda ücret ödenmesi gerekiyor. Aslında bankaların istediği ipotek fek ücretinin yasal hiçbir dayanağı yoktur. Ancak kredi alınırken imzalanan sözleşmede ipotek fek ücreti tüketici tarafından ödenecektir gibi bir ibare yazar ve çoğu insan maalesef bunu okumadığı için ücret talep edildiğinde şaşkınlığa düşer.


Tapuda ipotek fek masrafı bankanın vereceği ipotek fek yazısı sebebiyle alınıyor. Bu masraf bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Tapuda ipotek fek masrafı için talep edilen tutar 100 liradan başlayarak 500 liraya kadar yükseliyor. Tapuda ipotek fek masrafı ortalama 250 TL civarındadır. Yasal dayanağı bulunmayan ipotek fek yazısı ücretini ödemek mecburidir. Çünkü bu yazı olmadan tapu üzerindeki ipotek kaldırılamıyor. İpotek fek masrafını ödedikten sonra iadesi için bankaya bir itirazda bulunulabiliyor. Eğer banka bu itiraza sizin lehinize karar verirse ücreti hesabınıza iade edebilir.



İpotek kaldırma masrafı!
İpotek fekki ücreti!
Tapuda ipotek işlemleri!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com




Geri Dön