23 / 04 / 2024

Tapuda itiraz süresini kaçırmayın! Tapuda itiraz süresi ne kadar?

Tapuda itiraz süresini kaçırmayın! Tapuda itiraz süresi ne kadar?

Değişen imar planları vatandaşın korkulu rüyası oldu. İtiraz hakkının 30, dava açma hakkının 60 günle sınırlı olduğunu hatırlatan Impo imar kurucusu Hüseyin Oflaz, tapuların düzenli kontrol etmesi gerektiğini söyledi



Büyük çabalarla elde edilen gayrimenkullerde tapu en büyük güvence olurken, uzmanlar tapunun da takibinin düzenli aralıklarla yapılması gerektiği konusunda uyanda bulunuyor. 


İmar değişikliklerinden dolayı itiraz hakkının 30 gün, dava açma hakkının 60 günle sınırlı olduğunu hatırlatan İmpo İmar Planlama şirketi kurucusu ve şehir plancısı Hüseyin Oflaz, gayrimenkul sahiplerinin zarara uğramamak için tapularını ilgili dairelerde mutlaka düzenli olarak kontrol etmesi gerektiğini söyledi. 


Belediyeler tarafından yürütülen çalışmalarda yeni imar değişiklikleri yapılabildiğini ve bu tür değişikliklerin askıya çıkarak ilan edildiğini anlatan Hüseyin Oflaz, askıya çıkan bildirimlere itiraz süresinin 30 gün olduğunu, bu süre zarfında itiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayıldığını açıkladı. 


Takibin sıkı yapılmasıyla birlikte yapılaşma ve değişen imar planlarından zamanında yararlanılabileceği gibi gayrimenkul için ödenmesi gereken vergi ve diğer benzeri ödemelerden de anında haberdar olunabiliyor. Böylece tapu sahibi biriken borçları birden ödemek zorunda kalmıyor. 


Elinde birkaç gayrimenkulü bulunan kişilerin danışman tutarak tapusunu takip ettirebileceğini anlatan Hüseyin Oflaz, "Mülk sahipleri tapunun bulunduğu ada ve pafta numarasını ilgili belediyelerin imar müdürlüklerine bildirerek, üzerinde herhangi bir değişiklik olup olmadığını sorabilir" dedi. 



Geri Dön