29 / 03 / 2024

Tapuda nasıl memur olunur?

Tapuda nasıl memur olunur?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı bir kuruluş olup; tapuda nasıl memur olunur? Peki, tapuda memur olmak için aranan diğer şartlar nelerdir? İşte tapu memuru olma şartları..



Tapuda nasıl memur olunur?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı bir kuruluştur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında çalışacak memur çoğunlukla evrak ve özlük işleri ile ilgili olarak çalışabilmektedir. Buna mukabil Bakanlığa bağlı herhangi bir birimde çalışabilir.


Tüm lisans mezunları bu kadroya girebiliyor. Buna göre herhangi bir en az 4 yıllık lisans bölümünden mezun olan diğer şartları taşıyan adaylar çift senelerde yapılan KPSS’ye girerek; KPSS B grubu puanları ile tercihlerini yapabiliyor. Peki, tapuda memur olmak için aranan diğer şartlar nelerdir?


Tapu memuru olma şartları;

– Türk vatandaşı olmak.

– 18 yaşını tamamlamış olmak,

– Kamu haklarından mahrum bulunmamak– Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

– 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak (Askerliği yapmış olmak veya tecil ettirmiş olmak veya askerlikten muaf olmak)

– Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak (Özürlü kadroları hariç)



Tapuda akli meleke raporu nedir? 



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön