18 / 04 / 2024

Tapuda para nasıl ödenir?

Tapuda para nasıl ödenir?

Tapu alım satım işlemlerinde tapu alıcısının ödemesi gereken masraflar arasında yer alan tapuda para nasıl ödenir? Tapu parası ne zaman ödenir? İşte tapu parası ile ilgili merak ettikleriniz...



Tapuda para nasıl ödenir?

Tapu alım satım işlemlerinde tapu alıcısının ödemesi gereken iki masraf karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri, satın aldığı gayrimenkulün satış bedeli olan para; ikincisi ise tapu müdürlüğünde gerçekleşecek tapu işlemleri karşılığında alınan harç parası.


Tapu müdürlüğünde yapılan başvurular, internet üzerinden online olarak yapılabildiği gibi,  hazırlayarak Tapu Müdürlüklerinde mevcut olan sıramatik cihazlarından sıra numarası alarak işlem yapılabiliyor.


Müdürlükte, başvuru için evraklarını teslim eden kişiye sonra süreçle ilgili olarak her aşamada sms yoluyla bilgilendirme yapılıyor.


Örneğin "1234 başvuru numaralı işleminize evrak kontrolleri yapılarak başlanılmıştır.” şeklinde bir SMS ile tapu işleminizin başladığına dair bir bilgilendirme mesajı gönderiliyor.


İşlemi devam eden ve yapılan başvuru için ikinci bir sms ile şu şekilde bilgilendiriliyor: “1234 başvuru nolu işleminizle ilgili olarak .... TL tapu harcını ve .... TL döner sermaye ücretini başvuru istem belgesinin arka yüzünde yazan ilgli bankaya yatırarak banka dekont asılları ve nüfus cüzdan asıllarınızla birlikte saat 14:30’da Müdürlüğümüzde imzaya hazır olunur. Randevu saatine uymamanız durumunda imzalarınız bir sonraki iş günü aynı saatte alınacaktır.”


Bu mesajda belirtilen süre içerisinde tapu parasının belirtilen bankaya ödenmesi gerekiyor.





Geri Dön