26 / 04 / 2024

Tapudaki hukuk dilini sokaktaki vatandaşa anlatacaklar!

Tapudaki hukuk dilini sokaktaki vatandaşa anlatacaklar!

Gayrimenkul ipoteği sektörünün öncülerinden FU Gayrimenkul, yeni ürünü Sağlam Tapu hizmetini tanıttı. Şirket, gayrimenkul alım satımında karşılaşılması muhtemel riskleri, uzmanlarca değerlendirerek müşteriye destek olmayı amaçlıyor



Gayrimenkul ipoteği sektörünün öncülerinden olan FU Gayrimenkul, yeni ürünü Sağlam Tapu hizmetini tanıttı. Sağlam Tapu ile müşteriye gayrimenkul alım satımında karşılaşılması muhtemel risklerin uzmanlarınca değerlendirilmesini, satın alan açısından tapu süreçlerinin ve işlemlerin şeffaflaşmasını, risklerin bilinmesini ve minimize edilmesini sağlıyor. Tanıtım toplantısında konuşan FU Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Genel Müdürü Ertuğrul Bul, Sağlam Tapu ile sadece banka kredisi olmadan ev sahibi olmak isteyen kitleyi hedeflediklerini belirtti. Bul, "Geçen yıl düşünüldüğünde bu da yaklaşık 800 bin konutu kapsıyor" dedi. Tapularda kullanılan hukuk dilinin çoğunu vatandaşın anlayamadığını belirten Bul, müşteriye yol göstereceklerini kaydetti. 


10 milyon euroya kadar sigorta


500'ün üzerinde avukatla çalıştıklarını belirten Bul, kendilerinin sebep olduğu hatayı düzeltmek için ise 10 milyon euroya kadar işlem sigortaları olduğunu kaydetti. Sağlam Tapu hizmetine şimdilik İstanbul'da başladıklarını ifade eden Bul, hizmet bedelini ise işlem başına ar gidebilen birtakım kısıtlamalar olabildiğini dile getiren Bul, şunları anlattı: "Biz bunlara takyidat diyoruz. Yapılan genel işlemlerin yaklaşık yüzde 70'i takyidat içeriyor, her ne kadar bu takyidatların birçoğu çok kolay çözülebilecek takyidatlar olsa bile olası bütün riskleri sıfıra indiriyoruz." 



Dünya





Geri Dön