19 / 04 / 2024

Tapulu devremülk nedir?

Tapulu devremülk nedir?

Alıcıların belirlediği tarihler aralığında yılın 15 günlük bir kısmının satın alınması şeklinde olan devremülklerde, daha sonra ömür boyu seçilmiş olan tarihler aralığında giderek hiç bir ücret ödemeden tatil yapılabiliyor. Peki tapulu devremülk nedir?...




Tapulu devremülk nedir?


Tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca gibi amaçlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine  belirli bir tarih için sahip olma şekline devremülk hakkı deniyor. Peki tapulu devremülk nedir? derseniz bu da; bu yöntemle devremülk hakkı edinen kişilere normal bir gayrimenkul almış gibi tapu veriliyor ve bu kişinin ismi tapuya tescil ediliyor.


Alıcıların belirlediği tarihler aralığında yılın 15 günlük bir kısmının satın alınması şeklinde olan devremülklerde, daha sonra ömür boyu seçilmiş olan tarihler aralığında giderek  hiç bir ücret ödemeden tatil yapılabiliyor. Tabi bu mülk kendi tapulu mülkünüz olmuş oluyor.


Ayrıca her yıl kendi tapulu mülkünüzde tatil yaparken güzel bir yatırım da yapmış oluyorsunuz. Kendinize ait tapunuz olduğu için istediğiniz zaman satabilirsiniz, gelmediğiniz zamanlar 15 günlük kullanma hakkınızı kiraya verebilirsiniz ve miras bırakabilme hakkınız da mevcuttur. Devremülkler yılda 7-10-15 günlüğüne kullanılan hisseli gayrimenkullerdir.


Tapulu devremülk nedir?

Devremülkler ömür boyu tapu garantili oluyor. Tatil takası ile her sene farklı yerlerde tatil hakkınızı değerlendirebiliyorsunuz. Devremülkdeki haklarınız siz ve ailenize miras olarak kalıyor. Bir kişi istediği kadar devremülk alabiliyor. Devremükler tapuludur demiştik. Buna göre satma, devretme, kiraya verme, bir yakınınızı gönderme ve miras bırakma gibi tapunun sağladığı tüm haklar mevcuttur.



Devremülk cayma bildirimi!
Devremülk mevzuatı!
Devremülk nasıl kurulur?
Devremülk nasıl kiralanır?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön