19 / 04 / 2024

TapuTakas uygulaması ile gayrimenkul alım satımı güvenli hale geldi!

TapuTakas uygulaması ile gayrimenkul alım satımı güvenli hale geldi!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi ile İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. arasında web tabanlı yeni 'TapuTakas' uygulaması başlatıldı.Bu uygulama ile gayrimenkul alım satımında karşılaşılan dolandırıcılık,hırsızlık gibi riskler sona eriyor.



Gayrimenkul alım satımında karşılaşılan dolandırıcılık,hırsızlık gibi riskler artık sona eriyor. Yeni 'TapuTakas' uygulamasıyla, gayrimenkul alışverişi sırasında el değiştirecek tutar, Takasbank nezdinde açılan özel bir hesapta bloke edilerek, satış işlemi gerçekleşene kadar güvence altına alınacak.


Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) arasında web tabanlı yeni 'TapuTakas' uygulaması başlatıldı. Uygulamayla, gayrimenkul alan ve satan tarafların varlıkları aynı anda, hızlı ve güvenilir bir şekilde el değiştirecek.

 

Özel hesapla bloke 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında 2014 Aralık'ta protokol imzalandı. Protokolle, alım satımlarda mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanan olumsuzlukların, işlemlere konu nakdin Takasbank aracılığıyla transfer edilerek önlenmesi amacıyla yeni bir uygulama için mutabakat sağlandı.'TapuTakas'la gayrimenkul alışverişi sırasında el değiştirecek tutar, Takasbank nezdinde açılan özel bir hesapta bloke edilerek, satış işlemi gerçekleşene kadar güvence altına alınacak.


Nakit taşımak yok 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney ise proje ile gayrimenkul alım satım işlemlerinde vatandaşların artık nakit paralarını yanında taşıma gereği kalmayacağını söyledi. Davut Güney, "Nakit bedelin kayıt altına alındığı, güvenilir ve tarafsız bir ortamda, mülkiyet değişikliğinden sonra Takasbank aracılığıyla devri mümkün olacak" dedi. 


'Güven ortamı sağlanacak' 

TapuTakas uygulamasının tanıtıldığı toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' düsturu ile hareket eden Bakanlığımız; insanımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyerek, ülkemizi hak ettiği medeniyet seviyesine taşımanın gayreti içindedir. Bu doğrultuda, Bakanlığımızca yürütülen çalışmalardan biri, 'TapuTakas' projesidir" dedi. Proje ile gayrimenkul alan ve satan tarafların varlıklarının aynı anda, hızlı ve güvenilir bir ortamda el değiştireceğinin altını çizen Bakan Güllüce, "Böylece akı ve satıcı arasında güven ortamı sağlanacak, satış bedeli kayıt altına alınarak güvenli ortamda tutulmuş olacaktır" diye konuştu. 


Posta



Geri Dön