23 / 04 / 2024

Tarabya Konakları'nda 1 milyon 250 bin TL'ye icradan!

Tarabya Konakları'nda 1 milyon 250 bin TL'ye icradan!

İstanbul 10. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Sarıyer ilçesi Tarabya Mahallesi, Şalcılar Asfaltı mevkiinde bulunan Tarabya Konakları'ndaki daireyi 1 milyon 250 bin TL'den satışa çıkardı. İlk satış, 10 Ocak 2012 Salı günü 15:00-15:10 saatleri arasında yapılaca



Tarabya'ya havadan bakmak için tıklayın!

Verilen ilan şöyle;

T.C İSTANBUL 10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

2011/142 Talimat

GAYRİMENKULUN AÇIK ARTTIRMA SURETİYLE SATIŞ İLANIDIR.

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, evsafı;

SİCİL KAYDI : Bir borçtan dolayı hacizli bulunan İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Tarabya Mahallesi, Salcılar Asfaltı mevkii, 26 Cilt, 2483 Sayfa, 447 Ada, 22 Parsel, 11.954,71 m2 yüzölçümlü, Sosyal Tesisi ve Kapalı Otoparkı olan On Adet Kargir Apartman Ana Taşınmaz Nitelikli, I Blok, Zemin Kat, - Giriş, 1 No' lu Bağımsız Bölümde kain, 2605/239080 Arsa Paylı, Bir Bodrum Katta Müştemilatı Olan Mesken Bagrmsız Bölüm Nitelikli gayrimenkulun 1/1 hissesinin (tam) satışına karar verilmiştir.

ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ   :

Tapu kaydı : Dosyada mevcut Sarıyer Tapa Sicil Müdürlüğü'nden gönderilen bila tarihli yazıda Sarıyer İlçesi, Tarabya Mahallesi, Salcılar Asfaltı mevkiinde kain, 447 Ada, 22 Parsel Sayılı, 11.954,71-1 metrekare miktarlı, Sosyal Tesisi ve Kapalı Otoparkı olan,On Adet Kargir Apartman nitelikli taşınmazın kat mülkiyetine konu olduğu, ana taşınmazın 1 Blok, 2605/239080 Arsa Paylı Zemin Kat (1) No'lu Bir Bodrum Katta Müştemilatı olan Mesken bağımsız bölüm nitelikli olduğu anlaşılmıştır. Tapu kaydının beyanlar hanesinde 05.11.20)3 tarih, 6646 Yevmiye No' ta Yönetim Planı bulunduğu ve 13.04,2004 gün, 2542 Yevmiye No'lu beyan ile 447 Ada, 7 parsel, 443 Ada, 6 Pasel, 445 Ada, 4 parsel sayılı taşınmazların bu parselle müşterek methal olduğu tespit edilmiştir.

Harita ve plan örneği kaydı : T.C Sarıyer Kaymakamlığı İlçe Kadastro Müdürlüğü'nün bil tarihli yazısı ile satışa konu l Blok, Zemin Kat, I No' lu bağımsız bölümün içinde yer aldığı "Tarabya Mahallesi, F22D11D2A Pafta, 447 Ada, 22 Parsel sayılı ana gayrimenkul alanının 11,954,71 metrekare olduğu, miktar ve hududu itibariyle satışa konu gayrimenkulü kapsar şekilde zemin ile uyumlu olduğu tespit edilmiştir.

İmar Durumu : Tarabya Mahallesi 447 Ada, 22 Parsel 29,07,2003 tarihli, Sarıyer Boğaziçi Geri Görünüm ve Ekilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planları'n nda TAKS ; 0.15 - KAKS;0.75 ; max H:15,50-İBS yapılanma şartlarında konut ilanında kalmaktadır.

Fiili Kullanım Durumu ; Taşınmaz mahallen Tarabya merkezine (İstanbul Boğazı'na) yaklaşık 1.500-m uzaklıkta ve Tarabya Konakları olarak isimlendirilen lüks site içerisinde, Sarıyer'in en seçkin semti olan Tarabya" da bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu mevkide Polat Sitesi, Nurol Sitesi, Sanatçılar Sitesi gibi lüks siteler bulunduğu gibi sitenin çıkış aldığı Şalcıkır asfaltının sol tarafında herhangi bir resmî makamdan izin alınmaksızın imara aykırı olarak yapılmış yapılar mevcuttur. Taşınmaz İstek Vakfı İlköğretim Okulu ve Lisesi gibi özel okul ile resmi lise ve ilköğretim okuluna oldukça yakındır. Tarabya Konakları adlı site 10 adet kargir 4 katlı apartmandan oluşmakta olup zemin ve 4. Katları dubleks olarak tertiplenen sitede ara katlar normal daire şeklindedir. Sitenin etrafı yüksek duvarlarla çevrili olup 24 saat güvenlik hizmeti verilmektedir. Sitenin iç yolları, peyzajı, bahçe bakımı ve düzenlemesi mükemmeldir. Sitede her türlü aktivite ve dinlenme mekanlarının mevcut olduğu açık ve kapalı yüzme havuz ve yanlarında fittness salonu bulunmaktadır. Dubleks dairelere 3 araçlık normal dairelere 2 araçlık otopark yeri bulunmaktadır. Sitede asansör, doğalgaz, kombi, ayrıca kablo ve uydu, görüntülü dîafon, çelik kapı, PVC pencere, çelik kapı, standart özelliklerdir. Site konum ve yapılanma itibariyle Tarabya' nın en nezih sitelerinden olup yol, su, elektirk, toplu ulaşım vb. her türlü kentsel hizmetten yararlanmaktadır. Satışa konu gayrimenkul dubleks daire olarak tertiplenmiş olup alt katta bahçeye çıkılabilen genişçe bir salon+yatak odası+ebevyn odası+muttak+antre+banyo wc+merdiven boşluğu bulunmaktadır. Üst katta ise yatak odası+banyo wc* havuz tarafına bakan odalarda balkon bulunmaktadır. Yaklaşık 200metrekare kullanım alanlıdır. Dairede giriş antresi, koidor ve ıslak hacimlerin zemini seramik, salon ve odaların zemini parkedir. Islak hacimlerin duvarları fayans kaplama, diğer mekanların duvaran alçı saten boya, tavanlar kartonpiyerdir. Zemin kattaki genişçe salondan çıkılan bahçe satışa konu daire birlikte bitişiğinde yer alan 2No' lu bağımsız bölüm tarafından kullanılmaktadır. Dairede kullanılan malzeme lüks ve işçilik birinci sınıftır.

TAŞINMAZIN MUHAMMEN BEDELİ :1.250.000,00-TL

SATIŞ ŞARTLARI:

I- Taşınmazın birinci satışı 10 Ocak 2012 günü, Saat 15.00 ile 15,10 arasında İstanbul 10. İcra Müdürlüğü-Çağlayan İSTANBUL-adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ının ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış ve paylaştırma masrafları geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahüdü baki kalmak şartıyla artırma 10 gün daha uzatılarak 10. gün olan 20 Ocak 2012 günü yukarıda yazılı yer ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. İkinci artırmada ise rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve tahmin edilen kıymetin % 40'ını satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20 sı nisbetinde nakit veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde İİK md.130 gereğince 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye, resmi tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile KDV, tapu alan harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile. satış bedelini derhal veya İİK md. 130 gereğince verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar.

4- İpotek sahibi alacalılar ile diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu siciliyle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

5- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içerisinde ödenmezse İİK.nun I33.maddesi gereğince ihale feshedilir, İki ihale arasındaki farka ve temerrüd faizinden alıcı ve kefilleri mesai tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir. Bu fark varsa öıcelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6- İşbu satış ilanının gazetede yayınlanan ilanı, tapuda adresi olmayanlar için İİK m 127 gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunur.

7- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairemizde açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderacaatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 28.11.2011

İİK.rad. 126(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

www.bik.gov.tr

İlan için tıklayın!


Geri Dön