28 / 03 / 2024

Tarabya Oteli'ne kim talip

Tarabya Oteli'ne kim talip

Seda Tabak Hürriyet Gazetesi'ndeki Emlak Dünyasında adlı köşesinde Tarabya Oteli'ne kim talip başlıklı yazıyı kaleme aldı  



Geçenlerde kulağıma geldi. Bir zamanların unutulmaz Yeşilçam filmlerine dekor olan Grand Tarabya Oteli"ne sürpriz bir isim talipmiş: Kaddafi. Libya"da 41 yıldır yönetimde olan 68 yaşındaki Albay Muammer Kaddafi, bir zamanlar cemiyet hayatının en gözde mekanı olan Tarabya Oteli"ne 400 milyon dolar bedelle sahip olmak istiyormuş. Merak ettim aslı astarı var mıdır diye¦ Bayraktarlar Holding şirket yetkililerine sordum. Kendileri böyle bir şey olmadığını söylediler. Duyduklarım (!) bundan ibaret¦

Emekli Sandığı mülkiyetindeki oteli, 2006"da Bayraktarlar Holding 143.5 milyon dolara satın almıştı. Geçen süre zarfında otele çok sayıda talip olduğu da biliniyor. Hatta bu talipler ve teknik aksaklıklar yüzünden otelin açılışı biraz uzadı. 350 milyon dolar yatırım yapılan Grand Tarabya Oteli"ne yabancı grupların bu kadar yoğun bir ilgi göstermesi tabii ki anormal bir durum değil. Otel Boğaz"ın en güzel noktalarından birinde.
Tokatlıyan Oteli"nin yanmasının ardından inşa edilen otel, Hilton ve Divan"dan sonra Türkiye"nin 3"üncü 5 yıldızlı oteli ünvanına sahip. 2002 yılına kadar faaliyette kalan Tarabya Oteli"nin işletmesi, daha sonra 20 yıllığına Millenium Copthorne"a verilmişti. Daha sonra Emekli Sandığı yeni sahiplerine ulaşamadan oteli 2006 yılında satışa çıkarmıştı. Bunun üzerine ihalede 143.5 milyon dolarlık teklif veren Bayraktarlar Holding Tarabya Oteli"nin sahibi olmuştu.

çarmıklı Ailesi"nden yeni bir şirket

Nurol Holding"in sahibi çarmıklı Ailesi, şirket bünyesine yeni bir gayrimenkul şirketi daha kattı. Alman kökenli RGM Gebaudemanagement ile ortak kurulan şirkette Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) eski başkanı Bekir Cumurcu, Ahmet Paşaoğlu"nun yönetim kurulu başkalığında kurulan Rgm Turkey Gayrimenkul Yönetim ve İşletme Aşž"nin yönetiminde yer alıyor.

Büyükdere Caddesi Nurol Plaza No 257 Kat 19 Maslak adresinde kurulan şirketin ana sözleşmesi 1 Ekim 2010 tarihinde gerçekteştirildi. Sermayesi 50 bin TL olan şirket, gayrimenkul hizmetleri konusunda faaliyet gösterecek. Ayrıca ticari ve mesken gayrimenkullerin, alışveriş merkezlerinin, fabrikaların, endüstriyel tesislerin ve diğer gayrimenkullerin yönetimi ve işletilmesini üstlenebilecek. şžirketin yönetim kurulu başkanlığını Ahmet Paşaoğlu üstlenirken, Bekir Cumurcu, Dietrich Schulz ve Nils Lueken de yönetim kurulu üyesi olarak görev alıyor. şžirketin ortakları arasında çarmıklı Ailesi"nden Eyüp Sabri çarmıklı, Gürol çarmıklı, Gürhan çarmıklı ve Oğuzhan çarmıklı yer alıyor.
Hürriyet/Seda Tabak  


Geri Dön