26 / 04 / 2024

Tarihi Ardahan Köprüsü restore edilerek turizme kazandırılacak!

Tarihi Ardahan Köprüsü restore edilerek turizme kazandırılacak!

Ardahan Kura Nehri üzerinde 20. yüzyılın başlarında çelikten yapılan tarihi Ardahan Köprüsü restore edilerek, turizme kazandırılacak. Ardahan Köprüsü'nün restore edilmesi için Ardahan Belediyesi'nce çalışma başlatıldı..



Kura Nehri üzerinde 20. yüzyılın başlarında çelikten yapılan tarihi Ardahan Köprüsü restore edilerek, turizme kazandırılacak. Kentin sembollerinden biri olan ve yaklaşık 110 yıldır ayakta duran, günümüzde ise üzerinden su ve kanalizasyon boruları geçen Ardahan Köprüsü'nün restore edilmesi için Ardahan Belediyesi'nce çalışma başlatıldı. 


Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kent merkezinde Kura Nehri üzerinde yer alan 3 ayaklı ve çelik metal yapıya sahip köprünün restorasyonu için gerekli ön çalışmaların tamamlandığını kaydetti. Asırlık köprünün çevresinde en az 2 bin yıllık geçmişi olan Ardahan Kalesi ve iki asırlık Aziziye Kışlasının bulunduğunu söyleyen Köksoy, "Köprü, altından akan Kura Nehri, Ardahan Kalesi ve Aziziye Kışlası ile bir tarihi bütünlük sergiliyor" dedi. Tarihi köprünün önemli bir turizm potansiyeli olduğunu, bu nedenle öncelikli çalışmaların içine aldıklarını ifade eden Köksoy, "Şehrimizi sembolize eden, şehrimize anlam katan bir köprü. Bu köprü ile bölgeye önemli derecede turist çekeceğimize inanıyorum" diye konuştu. Köprüyle ilgili çalışmaları karayolları ile yürüttüklerini belirten Köksoy, yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyon projesinin tamamlandığını ve yatırım programına alındığını vurguladı. Köksoy, ihale sürecine girildiğini ve çalışmayı 2014'te bitirmeyi planladıklarını söyleyen Köksoy, şöyle devam etti: "Köprüde ışıklandırma yapılacak. 

Ayrıca tarihi yapısına uygun olarak altyapısı ahşaptan oluşacak. Üzerinden yayalar geçebilecek. Bu tür köprüler Anadolu'da çok nadir. Genellikle doğu bloğunda olan köprüler." 


Ankara Gündem


Geri Dön