25 / 04 / 2024

Tarihi Çeşme Kervansarayı, butik otel oldu!

Tarihi Çeşme Kervansarayı, butik otel oldu!

Kauni Sultan Süleyman'ın emriyle 1528 yılında yaptırılan Çeşme Kervansaray'ı, butik otel oldu

 



Kanuni Sultan Süleyman'ın
emriyle 1528 yılında yaptırılan Çeşme Kervansarayı, özel girişim tarafından yapılan yatırımla restore edilerek, yıllar sonra butik otel şeklinde hizmet vermeye başladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait tarihi Çeşme Kervansarayı'nın 12 yılsüreli işletme hakkını alan Akdemir Madencilik İnşaat Şirketi, binanın tarihidokusunu koruyarak yapıyı butik olarak turizmin hizmetine sundu.

Akdemir Madencilik İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Baturay Akdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarihi Çeşme Kervansarayı'nı binanın tarihi dokusunu korumak için 4 milyon dolar yatırım yaparak aynı isimle butik otel şeklinde işletmeye açtıklarını söyledi.

Çeşme Kervansarayı'nın, en prestijli projeleri olduğunu ifade eden Akdemir, "Konuklarımız burada hem c'nın ihtişamını, hem de doğu mutfağının damak tadını bulacaklar" dedi.

Çeşme Kervansaray Butik Otel'in 29 oda ve 60 yatak kapasiteli olduğunu kaydeden Aydemir, şunları kaydetti:
"Binayı aldığımızda perişan bir durumdaydı. Hijyenik ortamı sağlamak için çok çalıştık. Binanın özgün yapısına uymayan bir çok malzemeyi attık ve yeniden bir Kervansaray oluşturduk. Oteldeki Osmanlı motiflerini taşıyan tüm malzemeler özenle seçildi ve Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamına yakışır şekilde düzenlendi. Bizim için Padişah Odası'nın çok ayrı bir önemi var. Osmanlı döneminde Avrupa'ya düzenlenen bir çok sefer, buradan gerçekleştiriliyormuş.

Dolayısıyla Osmanlı ordusunu yönetecek komutanlar kervansaraya geldiklerinde bugün bizim "Padişah Odası" dediğimiz odada kalıyorlarmış. Biz de o döneme uygun malzemelerle bu odayı hazırladık. Padişah Odası'nda bulunan yatak, özel el işlemeleriyle süslendi. Ayrıca, odada bulunan diğer malzemeler de Osmanlı
çizgisini yansıtacak halde tasarlandı." Kervansaray Oteli Mutfak Şefi Şükrü Tuluk ise otelde et ağırlıklı hazırlayacakları menüyle müşterilerin ilgi odağı olacaklarını belirterek, Çeşme gibi balık ile özdeşleşmiş bir bölgede doğu mutfağı konusunda çok iddialı olduklarını söyledi.
AA


Geri Dön