26 / 04 / 2024

Tarihi Çetinkaya Köprüsü bakıma alınıyor!

Tarihi Çetinkaya Köprüsü bakıma alınıyor!

Çetinkaya Köprüsü 250 metre uzunluğunda ve 7 kemerden oluşuyor, kaderine tek edilen tarihi köprü bakımsız görüntüsüyle dikkat çekiyor, Bafralılar köprünün tarihi dokusuna uygun olarak bakımdan geçirilerek ışıklandırılmasını istiyor.




AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, bakımsız görüntüsüyle üzen tarihi Çetinkaya Köprüsü'nü OMU'den uzman bir ekibin incelediğini, köprünün yakında bakıma alınacağını söyledi Bafra'da Cumhuriyet tarihinin ilk büyük eserlerinden olan dönemin Bayındırlık Bakanı Ali Çetinkaya ve dönemin belediye başkanı Zihni Lokman'ın girişimiyle yapılan Çetinkaya Köprüsü ilçenin sembolleri arasında gösteriliyor.


Açılışı 4 Kasım 1937 yılında yapılan ve merhum Bakan Çetinkaya'nın ismini alan tarihi köprü 250 metre uzunluğunda ve 7 kemerden oluşuyor Son yıllarda kaderine tek edilen tarihi köprü bakımsız görüntüsüyle dikkat çekiyor, Bafralılar köprünün tarihi dokusuna uygun olarak bakımdan geçirilerek ışıklandırılmasını istiyor. 

Geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs Üniversitesi'nden gelen uzman bir ekibin köprüde inceleme yaptığını bildiren Yurduseven, ayrıca köprünün şimdilik trafiğe kapatıldığını da söyledi. Yurduseven, "En kısa sürede Bafralıların gurur duyabileceği Çetinkaya köprümüzü eski haline getireceğiz" dedi


Hedef Halk


Geri Dön