28 / 03 / 2024

Tarihi Doğanca Evi restore ediliyor!

Tarihi Doğanca Evi restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu’da bulunan Doğanca Evi’ni restore ediyor. Bu kapsamda yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu’da bulunan Doğanca Evi’ni restore ediyor. Çorlu ilçesi Cemaliye Mahallesi Hastane Çeşme Sokak’ta bulunan, Rum bir doktora ait ve 150 yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen Doğanca Evi, 2003 yılında Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından 2. grup mimarlık örneği olarak tescillendi. 2013 yılında Çorlu Belediyesi tarafından kamulaştırılan ve restorasyon projesi hazırlanan Doğanca Evi’nin restorasyon ihalesi 2017 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirildi ve yüklenici firma tarafından gerekli çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 


Restorasyon çalışmaları devam eden Doğanca Evi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile birlikte incelemelerde bulundu. Başkan Albayrak yaptığı açıklamada, “Kültür varlıklarının bugüne ve yarına kazandırılması öncelikli projelerimiz arasındadır. Miras Atölyesi projelerimizle Süleymanpaşa ve Şarköy İlçelerimizde bulunan tarihi binalarımızın restorasyonunu başlattık. Doğanca Evi restorasyonu ile Çorlu ilçemize ihtiyaç duyulan Kent Müzesi’ni kazandırmış olacağız. Gerçekleştirdiğimiz bu proje Çorlu’nun tarihsel değerlerinin yaşatılmasına ve turizme kazandırılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.


Milliyet 


Geri Dön