28 / 03 / 2024

Tarihi Emek Cafe'ye mühür

Tarihi Emek Cafe'ye mühür

Yeniköy'de 44 yıldır hizmet veren Emek Cafe, Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından mühürlendi.



İstanbul'un tarihi mekanlarından olan Yeniköy'deki `Emek Cafe', bitişiğindeki yalı sahibinin şikayeti üzerine, Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerince mühürlendi. İşsiz kalan 20 kafe çalışanı işyerlerinin tekrar açılması için "imza kampanyası" başlatırken, Facebook'taki "Emek Cafe Kapatılamaz" sayfasına yüzlerce kişi üye oldu.
Yeniköy sahilinde 44 yıldır politikacıların, sanatçıların, öğrencilerin ve Yeniköy sakinlerinin uğrak yeri olan tarihi Emek Cafe'nin mühürlenmesi üzüntü yaşanmasına sebep oldu.
İşyeri sahibi Osman Özbaşı işletmelerinin, bitişikte bulunan yalı sahibinin şikayeti ile mühürlendiğini belirtti. Yalının avukat Gülay Okur, kızları Avukat Banu Okur ve Dr. Özlem Bilgin'e ait olduğunu belirten Özbaşı, "Okur, yalısının fiyatını artırmak için işyerimizi yıktırmak istiyor. Yalı sahibi 1965'te bir tuvalet için alınan yıkım kararını bulmuş ve bu kararla birlikte Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne müracaat ederek işletmemizi mühürletti. Yürütmeyi durdurma kararı aldırmak için mahkemeye müracaat etmemize fırsat olmadan geçen cuma günü ekipler kafeyi mühürlediler" dedi.

`Bizi tehdit ettiler' iddiası
Yalının önceki sahipleriyle sorun yaşanmadığını belirten Özbaşı, "Okur ailesi 1980'de aldı ve 2001'de tadilat yaparak oturmaya başladı" dedi. Özbaşı, Okur'un, "Siz Sarıyer Belediyesi ekiplerini durdurabilirsiniz ama ben İçişleri Bakanlığı'ndan yıkım yaptırırım" diye tehditte bulunduğunu savundu.

Milliyet

Geri Dön