23 / 04 / 2024

Tarihi Kemeraltı Çarşısı altyapı yetersizliği dükkanlara kilit vurdurttu!

Tarihi Kemeraltı Çarşısı altyapı yetersizliği dükkanlara kilit vurdurttu!

İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda altyapı yetersizliği, yerinden oynayan mazgallar, açılıp kapatılmayan çukurlar nedeniyle sıkıntı yaşayan esnafın derdi, elektrik direklerinin yanmaması nedeniyle katlandı.



İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda altyapı yetersizliği, yerinden oynayan mazgallar, açılıp kapatılmayan çukurlar nedeniyle sıkıntı yaşayan esnafın derdi, elektrik direklerinin yanmaması nedeniyle katlandı. Yaz sıcağında çoğu zaman siftahsız kepenk kapatan esnaf, hava kararmadan dükkanına kilit vuruyor.


Tarihi boyunca ticaretin merkezi olan Kemeraltı Çarşısı’nda altyapı sorunlarına aydınlatma da eklendi. Çarşının 887 numaralı sokağındaki esnaf, bir aydır elektrik direklerinin onarılmaması nedeniyle karanlıkta kalmamak için hava kararmadan dükkanını kilitliyor.



Mağdur esnaflardan Mustafa Kara, "Yaklaşık bir aydır sokak lambaları yanmıyor. Yetkilileri aradık, sorunumuzu ilettik ancak çözüm yok. Çarşıda zaten gece güvenlik sorunu var. Yanmayan lambalar nedeniyle bu daha da artıyor. Sıcak havada gelmeyen müşteri belki havanın biraz serinlediği akşamüstü saatlerinde gelir diye düşünsek de elektrik olmadığı için hava kararmadan işyerlerimizi kapatmak zorunda kalıyoruz" dedi. 



Hürriyet


Geri Dön