19 / 04 / 2024

Tarihi Kentler Birliği 2016'nın ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Tarihi Kentler Birliği 2016'nın ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Bursa'da 2000 yılında kurulan ve 15. yılını kutlayan Tarihi Kentler Birliği (TKB), 2016 yılı ilk bölge toplantısını İstanbul Sarıyer'de yaptı. Maslak Steigenberger Hotel’de gerçekleşen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı...




Bursa'da 2000 yılında kurulan ve 15. yılını kutlayan Tarihi Kentler Birliği (TKB), 2016 yılı ilk bölge toplantısını İstanbul Sarıyer'de yaptı. Maslak Steigenberger Hotel’de gerçekleşen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Başkanı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Samsun Büyükşehir Belediyeye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda belediye başkanları katıldı. 


Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İstanbul'un sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel potansiyelin varlığı ile idarecilerine, yöneticilerine ağır sorumluluk yükleyen koca bir metropol olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Merkezi ve yerel yöneticiler olarak omuzlarımızdaki yük çok ağır. O yüzden de tarihe, tarihi kentlere ve özellikle İstanbul'a karşı sorumluluğumuz çok büyük. Bizler, bu kutsal emaneti en iyi şekilde koruyup, yeni oluşturmaya çalıştığımız kent parçalarına altyapı ve temel teşkil edecek şekilde planlamalar yapmalı ve eski ile yeninin entegrasyonunu mutlak şekilde sağlamalıyız. Yabancı ziyaretçi sayısı hala hak edilen düzeyde değil. Örneğin, dünyadaki diğer metropollerin yıllık ortalama ziyaretçi sayılarına bakarsak, Hong Kong 25 milyon, Londra 16 milyon, Paris 15 milyon, İstanbul ise 11 milyon ziyaretçi alıyor. İstanbul, dünya sıralamasında 11. sırada bulunuyor. Tarihsel vitrinimizi parlatamadığımız sürece de bu düzey değişmeyecek."dedi. 


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile birliğe üye belediye başkan ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Tarihi Kentler Birliği’nin 2016 hedefleri ele alındı. Üye belediyeler arasında deneyim paylaşımında bulunuldu.



Kartal Belediyesi


Geri Dön