27 / 04 / 2024

Tarihi PTT binası, uygulama oteli ve sosyal tesis oldu!

Tarihi PTT binası, uygulama oteli ve sosyal tesis oldu!

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından tadilat ve restorasyonu tamamlanan eski PTT binası, çeşitli eğitim hizmetlerinde bulunmak ve sosyal moral ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla uygulama oteli ve sosyal tesis olarak hizmete girdi.



Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından tadilat ve restorasyonu tamamlanan eski PTT binası çeşitli eğitim hizmetlerinde bulunmak ve aynı zamanda vatandaşların sosyal ve moral ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla uygulama oteli ve sosyal tesis olarak hizmete girdi. 


MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, 19. Yüzyılda Mimarbaşı Sarkoz Lole tarafından yapılan ve PTT Genel Müdürlüğünden kiralanan tarihi binanın alan ve işleyişiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunda Binanın tarihi Mardin'de konumlandığını, bin 143 metrekare kapalı ve 517 metrekare açık alana sahip olduğunu belirten Ağırakça, yapının dokuz oda, bir restoran ve iki idari birimden oluştuğunu söyledi. Ağırakça,  armana uygun şekilde işletileceği ve denetleneceğini vurgulayarak, "Mardin'de gelişen turizm sektörünün eğitimli personel ihtiyacını karşılamak ve şehrin sosyo-ekonomik gelişimine katversitesi tarafından ihtiyaçlarını karşılamak turizm ve eğitimi birleştireceğiz" dedi. 


Diyarbakır Söz


Geri Dön